Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Enterprise Greece - Israel-Greece Chamber of Commerce & Industry Ισραηλινό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

Το ενδιαφέρον Ισραηλινών επενδυτών για επενδύσεις στην Ελλάδα σε ένα μεγάλο εύρος αναπτυσσόμενων κλάδων της ελληνικής οικονομίας, καταγράφηκε κατά τη διάρκεια διαδικτυακού επενδυτικού σεμιναρίου που διεξήχθη την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2020, με μεγάλη συμμετοχή εταιριών.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), το Israel-Greece Chamber of Commerce & Industry και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τελ-Αβίβ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι, κυρίως ισραηλινών αλλά και ελληνικών επιχειρήσεων, σε υψηλό επίπεδο και από διαφορετικούς τομείς οικονομικής δραστηριότητας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση: «η εκδήλωση έγινε σε μια περίοδο αυξημένης επενδυτικής δραστηριότητας ισραηλινών επιχειρήσεων στην ελληνική αγορά, όπως η Brown Hotels, η οποία υλοποιεί επενδυτικό πλάνο για την ανάπτυξη 11 ξενοδοχειακών μονάδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο ξενοδοχειακός όμιλος Fattal Group, ο οποίος αυτή την περίοδο ανακατασκευάζει δύο ξενοδοχεία στην Αθήνα, ο όμιλος ακινήτων Zoia Fund, ο οποίος επίσης ετοιμάζει δύο ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα, η Ficus Investments και η Selina.

Το 2021 αναμένεται να ολοκληρωθεί και η απόκτηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων (ΕΛΒΟ) από την κοινοπραξία των ισραηλινών εταιρειών Naska Industries - SK Group Ltd και Plasan Sasa Ltd, η οποία επικράτησε στον πρόσφατο διαγωνισμό υποβάλλοντας πλάνο για νέες επενδύσεις 100 εκ. ευρώ».

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece, Γιώργος Φιλιόπουλος, ο οποίος εστίασε στις ιστορικές διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ και το περιθώριο διεύρυνσής τους στις επενδύσεις και το εμπόριο.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε η επενδυτική πρόταση της Ελλάδας, με ειδική αναφορά στις μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί από την ελληνική κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα για την στήριξη της οικονομίας και των επενδύσεων.

Επίσης, έγινε αναφορά στις διαφορετικές επενδυτικές ευκαιρίες που αναδεικνύονται σήμερα στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού και των ακινήτων, της εφοδιαστικής αλυσίδας, της τεχνολογίας, των υπηρεσιών προς επιχειρήσεις (SSC's-BPO's), της αγροδιατροφής, των φαρμάκων και υπηρεσιών υγείας, καθώς και των ιδιωτικοποιήσεων.

Επίσης υπήρξαν ομιλίες από εκπροσώπους, ήδη εγκατεστημένων επιχειρήσεων με έδρα το Ισραήλ και επενδυτική δραστηριότητα στην Ελλάδα, στους τομείς του τουρισμού και του αγροτικού τομέα.

Οι Leon Avigad, CEO της εταιρείας Brown Hotels, και Θανάσης Ρώσογλου, Managing Director της εταιρείας HAIFA SOUTH EAST EUROPE LTD, αναφέρθηκαν στην επενδυτική εμπειρία τους και στα μελλοντικά σχέδια ανάπτυξης των εταιρειών τους στην Ελλάδα, εστιάζοντας στη μοναδικότητα της χώρας για την ανάπτυξη νέων επενδύσεων, το υψηλό επίπεδο συνεργατών και τις θετικές προοπτικές της χώρας στο εγγύς μέλλον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!