Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Εργασίας

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ενιαίο Σύστημα Ελέγχου και Πληρωμών «ΗΛΙΟΣ» μηνός Νοεμβρίου 2020

Υπουργείο Εργασίας
και Κοινωνικών Υποθέσεων

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Δελτίο Τύπου

Ενιαίο Σύστημα Ελέγχου και Πληρωμών «ΗΛΙΟΣ» μηνός Νοεμβρίου 2020

Δηλωση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση

Το 2013 δημιουργήσαμε τα νέα και καινοτόμα Πληροφοριακά Συστήματα «ΗΛΙΟΣ»,«ΕΡΓΑΝΗ»,«ΑΡΤΕΜΙΣ»,«ΚΕΑΟ», εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή καθολικής, αναλυτικής και πάνω απ’ όλα διαφανούς ενημέρωσης των πολιτών και των δημόσιων αρχών στους κρίσιμους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης, της αγοράς εργασίας και του ελέγχου της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.

Χαρτογραφήσαμε για πρώτη φορά και, με απόλυτη ακρίβεια, το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας με την καινοτόμο μεταρρύθμιση «ΗΛΙΟΣ».

Μάθαμε για πρώτη φορά τον αριθμό των συνταξιούχων της χώρας, τον αριθμό των συντάξεων, την μηνιαία και ετήσια συνταξιοδοτική δαπάνη και το πιο σημαντικό απ’ όλα, εξαλείψαμε τις «μαϊμού» συντάξεις και κάθε μορφής παραβατικότητα για πάντα.

Στόχος μας, ήταν και είναι, η απόλυτη εξυπηρέτηση του πολίτη μέσα από την συνεχή βελτίωση των πληροφοριακών συστημάτων που κατοχυρώνει τη δημόσια διαφάνεια και την πλήρη απεικόνιση της κοινωνικής ασφάλισης και της αγοράς εργασίας.

Ενισχυτικά σε όλα τα προηγούμενα, στις 23 Ιουλίου 2020 δημιουργήθηκε από την νέα Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ (Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης) το καινοτόμο Πληροφοριακό Σύστημα ψηφιακής απονομής συντάξεων «ΑΤΛΑΣ». Με το σύστημα «ΑΤΛΑΣ», το 85% των συντάξεων έως το τέλος του 2021 θα απονέμεται με αυτόματο και ψηφιακό τρόπο, αφού σταδιακά θα εντάσσεται στο ψηφιακό περιβάλλον του «ΑΤΛΑΣ», σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουμε ήδη παρουσιάσει.

Παράλληλα, εγκαινιάσαμε πριν μερικές μέρες την έκθεση «ΑΤΛΑΣ» η οποία θα εκδίδεται και θα δημοσιεύεται υποχρεωτικά σε μηνιαία βάση.

Με την έκθεση «ΑΤΛΑΣ» θα παρουσιάζονται από τον e-ΕΦΚΑ τα κρίσιμα και σημαντικά στοιχεία του ασφαλιστικού συστήματος που μέχρι τώρα αποτελούσαν μόνιμο πεδίο αμφισβητήσεων και πολιτικών διενέξεων, όπως ο αριθμός των αιτήσεων συνταξιοδότησης, ο αριθμός των απονεμηθεισών συντάξεων, ο ρυθμός της ψηφιακής απονομής συντάξεων «ΑΤΛΑΣ» και ο αριθμός των ληξιπρόθεσμων εκκρεμών συντάξεων.

Με τις εκδόσεις του «ΗΛΙΟΣ» και του «ΑΤΛΑΣ», κανένας στο μέλλον δεν θα ξαναρωτήσει ούτε θα μπορεί να αμφισβητήσει τα κρίσιμα αυτά στοιχεία του ασφαλιστικού συστήματος. Κανένας υπουργός δεν θα μπορεί να παραπλανήσει τους πολίτες σχετικά με τα στοιχεία της κοινωνικής ασφάλισης καθώς αυτά θα βρίσκονται στην δημοσιότητα και θα είναι στην διάθεση όλων. Πολιτών, κοινωνικών εταίρων και ερευνητών.

Από τα σημερινά τεκμηριωμένα και ποσοτικοποιημένα δεδομένα του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών «ΗΛΙΟΣ» που αφορούν τον μήνα Νοέμβριο 2020 προκύπτουν τα εξής επτά κρίσιμα δεδομένα:

  • Πλήθος Συνταξιούχων: 2.481.598
  • Μηνιαίο Ποσό Εισοδήματος: 2.261.099.529,08€
  • Σύνολο Μηνιαίου Ποσού Εισοδήματος από 01/01/2020: 24.793.181.642,17€
  • Μέση Κύρια Σύνταξη: 727,97€
  • Μέση Επικουρική Σύνταξη: 194,35€
  • Πλήθος Νέων Συνταξιούχων με Οριστική Απόφαση Σύνταξης: 23.310
  • Σύνολο Νέων Συνταξιούχων με Οριστική Απόφαση Σύνταξης από 01/01/2020: 192.863

Επισυνάπτεται η Έκθεση «ΗΛΙΟΣ» μηνός Νοεμβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!