Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Όμιλος ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Αύξηση κατά 14,6% παρουσίασαν οι ενοποιημένες πωλήσεις του 9μήνου

Αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας ανακοίνωσε ο όμιλος της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ για το εννεάμηνο του 2020, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Αναφορικά δε με τα μέτρα για την κάλυψη του ελλείμματος του λογαριασμού χρηματοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών, (ΕΛΑΠΕ) ο όμιλος τονίζει ότι έχει κάνει τις απαραίτητες προβλέψεις και αναμένει την ψήφιση των τελικών ρυθμίσεων ενώ παράλληλα, υλοποιεί το φιλόδοξο επενδυτικό του πρόγραμμα, δημιουργώντας συνθήκες περαιτέρω ανάπτυξης των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα διαμορφώνονται ως εξής:

· Οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν σε 241,4 εκατ. ευρώ έναντι 210,7 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2019, αυξημένες κατά 14,6%.

Αναλυτικά: Τα έσοδα από τον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής ανήλθαν σε 203,6 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 20,3%.

Τα έσοδα από τον τομέα της εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας διαμορφώθηκαν σε 25 εκατ. ευρώ, έναντι 26,3 εκατ. ευρώ, το προηγούμενο έτος.

Οι πωλήσεις του κατασκευαστικού τομέα της εταιρείας προς τρίτους διαμορφώθηκαν στα 1,6 εκατ. ευρώ έναντι 2,5 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2019.

Τα έσοδα από τον τομέα των παραχωρήσεων διαμορφώθηκαν σε 11,1 εκατ. ευρώ έναντι 12,5 εκατ. ευρώ.

· Η συνολική λειτουργική κερδοφορία προ αποσβέσεων, τόκων, φόρων και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBITDA) ανήλθε σε 152,3 εκατ. ευρώ, έναντι 131,4 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2019, αυξημένη κατά 15,9%, κυρίως λόγω της σημαντική συνεισφοράς των νέων Αιολικών Πάρκων στις ΗΠΑ.

Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 70,1 εκατ. ευρώ έναντι 56,2 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2019, αυξημένα κατά 24,8%. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 58,6 εκατ. ευρώ έναντι 40.9 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2019, αυξημένα κατά 43,3%.

Σε σχέση με την πανδημία, ο όμιλος τονίζει πως η λειτουργία, η χρηματοοικονομική επίδοση, οι ταμειακές ροές και η οικονομική του θέση δεν έχουν επηρεαστεί σημαντικά.

Όπως αναφέρει, στον τομέα ηλεκτρισμού από ΑΠΕ, στην Ελλάδα δεν υπήρξε διακοπή ή άλλη αρνητική επίπτωση στη λειτουργία των εγκαταστάσεων του ομίλου που βρίσκονται σε λειτουργία.

Περαιτέρω, όσον αφορά στις εγκαταστάσεις ΑΠΕ που βρίσκονται υπό κατασκευή, μέχρι σήμερα δεν έχουν προκληθεί καθυστερήσεις εξ αιτίας κορονοϊού και ο εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης και θέσης σε λειτουργίας των έργων δεν έχει μεταβληθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!