Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΟΠΕΚΕΠΕ Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στήριξης, σε ελιές Καλαμών, καρπούζι, ανοιξιάτικη πατάτα και θερμοκηπιακά κηπευτικά Κρήτης

Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής των αιτημάτων πληρωμής για το πακέτο στήριξης, ύψους 38 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά τις ελιές Καλαμών, το πρώιμο καρπούζι, την ανοιξιάτικη πατάτα και τα θερμοκηπιακά κηπευτικά Κρήτης.

Οι ενισχύσεις αφορούν τους παραγωγούς οι οποίοι επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ σύμφωνα με τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχουν Κρατικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) η πλατφόρμα θα δέχεται αιτήσεις έως και την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου.

Οι πιστώσεις, όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα πραγματοποιηθούν περί τα τέλη Δεκέμβρη.

Όπως αναφέρει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, οι δικαιούχοι θα πρέπει να:

  1. Έχουν υποβάλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης (EAE) για το έτος αιτήσεων 2020.
  2. Δεν εξακολουθούν να έχουν στη διάθεσή τους ενίσχυση που έχει κριθεί παράνομη και ασυμβίβαστη με βάση προηγούμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή του ΔΕΕ κατά τα οριζόμενα στην περ. 4 της υποπαρ. Β10 της παρ. Β του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013.
  3. Ειδικά για την επιτραπέζια ελιά ποικιλίας Καλαμών, λαμβάνεται υπόψη η ενιαία αίτηση ενίσχυσης του έτους 2019.
  4. Δεν ήταν προβληματική επιχείρηση στις 31/12/2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!