Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ONTOCHAIN Project: Πρώτη ανοικτή πρόσκληση για την καινοτομία με τη χορήγηση 4 εκατ. ευρώ

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο συμμετέχει στο τριετές έργο ONTOCHAIN επιδοτούμενο από το Next Generation Internet initiative της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ξεκίνησε πρόσφατα τις εργασίες του, με μία ομάδα από 6 χώρες (Ελλάδα, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Ιρλανδία, Ιταλία και Σλοβενία) της Ε.Ε. και 7 οργανισμούς, πιο συγκεκριμένα την European Dynamics, το Πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνας, την iExec, την Intellisemantic, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την F6S και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου, το έργο έχει προϋπολογισμό 6 εκατ. ευρώ και σκοπεύει να «παντρέψει» το Semantic Web με το Blockchain και να παραδώσει ένα νέο software οικοσύστημα για αξιόπιστη, ανιχνεύσιμη και διαφανή διαχείριση οντολογικών γνώσεων.

Το ONTOCHAIN, διερευνά και παραδίδει 23 νέες διαλειτουργικές μεθόδους διαχείρισης δεδομένων, οντολογίας, on-chain and off-chain data και knowledge and information management.

Το ONTOCHAIN θα υποστηρίξει πανεπιστημιακά στελέχη, εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και φυσικά πρόσωπα που εστιάζουν στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, τον πειραματισμό και την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών Blockchain και Distributed Ledger, εφαρμόζοντας καινοτόμες προτάσεις, που στοχεύουν στη διατήρηση της ακεραιότητας και της αξιοπιστίας των πληροφοριών και του περιεχομένου.

Θα αναπτυχθούν συγκεκριμένες εμπορεύσιμες διαλειτουργικές λύσεις για τομείς, όπως η υγεία, η οικονομία, η κινητικότητα, οι δημόσιες υπηρεσίες, η ενέργεια και η βιωσιμότητα, τα μέσα ενημέρωσης, η ψυχαγωγία, το Industry 4.0, ο τουρισμός κ.τ.λ..

Ένα ευρύ δίκτυο Blockchain experts θα παρέχει εκπαίδευση, καθοδήγηση και συµβουλευτική σε θέματα επιχειρήσεων και Blockchain για την παράδοση ενός οικοσυστήματος λογισμικού, που θα διασφαλίζει την αξιόπιστη διαχείριση γνώσεων.

Μέσω του έργου προσφέρεται πρόσβαση σε κορυφαίες υποδομές λογισμικού, καθώς και η δυνατότητα δημιουργίας τεχνολογικών κοινοτήτων.

Σημειώνεται ότι μέσω του έργου τα 4,2 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στις ομάδες ONTOCHAIN, μέσω τριών διαδοχικών ανοιχτών προσκλήσεων έρευνας και καινοτομίας.

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο θα υποστηρίξει τη δράση με τρεις θεματικές εκδηλώσεις, που θα διοργανώσει στην Ευρώπη στα επόμενα 2 έτη και θα διατηρήσει μία ροή επικοινωνίας, υποστηρίζοντας το οικοσύστημα του έργου, το οποίο βρίσκεται υπό διαμόρφωση.

H πρώτη ανοιχτή πρόσκληση που απευθύνεται σε ερευνητές του internet, innovators και προγραμματιστές εταιριών υψηλής τεχνολογίας, ακαδημαϊκούς ή φυσικά πρόσωπα, ανακοινώθηκε σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα https://ontochain.ngi.eu, με καταληκτική ημερομηνία 15 Ιανουαρίου 2021 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα για πιο λεπτομερή ενημέρωση.Ε.Παπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!