Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Visa Το πρόγραμμα Fast Track υποστηρίζει τη δημιουργία καινοτόμων μεθόδων συναλλαγών όπως ψηφιακά πορτοφόλια, Business to Business (B2B) και πληρωμές σε ψηφιακό νόμισμα

Ο τρόπος με τον οποίο οι Ευρωπαίοι πληρώνουν και πληρώνονται αλλάζει γρήγορα με τους καταναλωτές και τους εμπόρους στην Ευρώπη να υιοθετούν τις ανέπαφες, τις διαδικτυακές πληρωμές και τις πληρωμές μέσω κινητού για τις καθημερινές τους αγορές.

Καθώς η διαχείριση χρημάτων και το εμπόριο γίνονται ψηφιακά, οι νεοφυείς επιχειρήσεις χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintechs) παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη νέων, ασφαλών τρόπων συναλλαγών για τους καταναλωτές και τους εμπόρους.

Με στόχο να παρέχει αυξημένη υποστήριξη στο οικοσύστημα του fintech, η Visa ανακοίνωσε σήμερα νέες συνιστώσες για το πρόγραμμα Fintech Fast Track,

Ειδικότερα οι συνιστώσες του προγράμματος είναι:

1. Μια εργαλειοθήκη Fast Track για τους συνεργάτες (Fast Track Partner Toolkit), ώστε να βοηθήσει τις fintechs να επιταχύνουν την ανάπτυξη και να εξυπηρετούν καλύτερα τους πελάτες τους.

2. Ένα πρόγραμμα πιστοποίησης με την ονομασία Visa Ready for Fintech Enablers, το οποίο διευκολύνει τη σύνδεση των fintech με πιστοποιημένους συνεργάτες[1] για ψηφιακή έκδοση και άλλες βασικές υπηρεσίες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι κορυφαίες fintech σε όλο τον κόσμο επιλέγουν όλο και περισσότερο να συνεργαστούν με τη Visa σε βασικές κατηγορίες, όπως τα ψηφιακά πορτοφόλια, οι ψηφιακές τραπεζικές συναλλαγές, η εφαρμογή «Αγορά τώρα, πληρωμή αργότερα», οι πληρωμές B2B, τα διασυνοριακό εμβάσματα, οι πληρωμές λογαριασμών, οι υποδομές πληρωμών και οι πρόσωπο με πρόσωπο συναλλαγές.

Πρόσφατα παραδείγματα fintechs που συνεργάζονται με τη Visa περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις: Cosmote Payments (Ελλάδα), Bankable (ΜΒ), Conotoxia (Πολωνία), Enfuce (Φινλανδία), ininal (Τουρκία), Modulr (ΜΒ), PayPal (ΗΠΑ), Railsbank (ΜΒ) και Vivid Money (Γερμανία).

Με την επέκταση του προγράμματος Fast Track της Visa, οι fintechs είναι εξοπλισμένες με τα εργαλεία που θα τις βοηθήσουν να επικρατήσουν στην κατηγορία τους.

Η συμμετοχή στο Fast Track έχει αυξηθεί κατά 360% σε ετήσια βάση παγκοσμίως , με τη Visa να συνεργάζεται με εκατοντάδες fintechs[2] που ασχολούνται ενεργά με το πρόγραμμα.

«Είναι μεγάλη μας χαρά να συνεργαζόμαστε με την Cosmote Payments στο πλαίσιο του Fintech Fast Track Program. Είναι συναρπαστικό να βλέπουμε τις συνεργαζόμενες fintechs να χρησιμοποιούν τα προγράμματα έκδοσης καρτών Visa και το δίκτυό μας για να ψηφιοποιήσουν τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και να βελτιώσουν τη ζωή των καταναλωτών και των επιχειρήσεων», δήλωσε η Ανδριάνα Παππά, επικεφαλής της Visa στην Ελλάδα.

«Μέσω του προγράμματος Fast Track, παρέχουμε στις fintechs ένα εύχρηστο σύνολο εργαλείων για την ενεργοποίηση τα προϊόντων τους. Οι πόροι που παρέχουμε, όπως η διαδικτυακή αδειοδότηση και ο σχεδιασμός καρτών, βοήθησαν να γίνει το Fast Track το κορυφαίο πρόγραμμα για τις fintechs. "

Παρουσίαση του Fast Track Partner Toolkit

Η Visa παρουσίασε το Fast Track Partner Toolkit που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις συνεργαζόμενες fintechs που εντάσσονται στο πρόγραμμα.

Η εργαλειοθήκη αυτή δημιουργήθηκε για να επιταχύνει την ανάπτυξη μιας εταιρείας και παρέχει πρόσβαση στους εμπειρογνώμονες της Visa σε θέματα στρατηγικής, μάρκετινγκ, σχεδιασμού, διαχείρισης κινδύνων και πολλά άλλα.

Μέσω της εργαλειοθήκης, οι συνεργάτες μπορούν να αξιοποιήσουν εκπαιδευτικούς πόρους όπως εντατικά προγράμματα εκπαίδευσης για την τεχνολογία πληρωμών που αναβαθμίζουν τις γνώσεις μιας εταιρείας για τον κλάδο, βασικούς στρατηγικούς πόρους για να δημιουργήσουν προσαρμοσμένες μελέτες συγκριτικής αξιολόγησης και να χρησιμοποιήσουν τα διαδικτυακά εργαλεία σχεδίασης καρτών της Visa, ώστε να βοηθήσουν στην ταχεία δημιουργία και διάθεση μιας κάρτας στην αγορά.

Ενίσχυση του Ψηφιακής Έκδοσης (Digital Issuance Journey) με Visa Ready

Η πιστοποίηση Visa Ready για τους "Fintech Enablers" έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τις εταιρείες τεχνολογίας να κατασκευάζουν και να εφαρμόζουν λύσεις πληρωμών που πληρούν τα παγκόσμια πρότυπα της Visa σχετικά με την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα.

Αυτές οι εταιρείες με τη σειρά τους, βοηθούν τις fintechs σε όλο τον κόσμο να κατασκευάσουν τα δικά τους προϊόντα, παρέχοντας τις λύσεις και την τεχνογνωσία που χρειάζονται για να λειτουργήσουν.

Διαθέσιμο σήμερα, το Visa Ready for Fintech Enablers δημιουργεί ένα πιστοποιημένο οικοσύστημα συνεργατών που εξειδικεύονται στις ικανότητες που χρειάζονται οι fintechs για την αποτελεσματική ενεργοποίηση και λειτουργία προϊόντων στο δίκτυο της Visa.

Πρόσφατα, στο πρόγραμμα Visa Ready έχουν προστεθεί αρκετοί νέοι συνεργάτες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη. Οι νέοι πιστοποιημένοι συνεργάτες επεξεργασίας περιλαμβάνουν τις: BPC Radar Payments (παγκοσμίως), FIS, Global Processing Services (GPS) (GPS) (παγκοσμίως), i2c (παγκοσμίως) και Marqeta (παγκοσμίως).

Παρομοίως, η Visa έχει πιστοποιήσει τους ευρωπαίους χορηγούς BIN που βοηθούν στη δημιουργία προγραμμάτων για fintechs, συμπεριλαμβανομένων των Nium (Ασία-Ειρηνικός, ΕΕ) και Railsbank (Ασία-Ειρηνικός, ΕΕ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!