Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Δήμας Ξεπεράστηκε το τελευταίο γραφειοκρατικό εμπόδιο που είχε απομείνει για την υλοποίηση του ThessIntec

«Το ThessIntec ξεκινάει το ταξίδι του. Με την διάταξη που φέραμε στο Κοινοβούλιο, ξεπεράσαμε και το τελευταίο γραφειοκρατικό εμπόδιο που είχε απομείνει για να ξεκινήσει το ThessINTEC στη Θεσσαλονίκη, ένα υπερσύγχρονο Τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς» όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρονται τα εξής σχετικά με το Τεχνολογικό Πάρκο: «τον περασμένο Μάιο, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κ. Δήμας μετέβησαν στην Θεσσαλονίκη, όπου ανατέθηκε στον υφυπουργό Ανάπτυξης το project management του ThessIntec ώστε να ξεπεραστούν όλα τα ζητήματα που είχαν προκύψει για την ολοκλήρωση του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης γενιάς.

Άμεσα μεταβιβάστηκε η έκταση, 760 στρεμμάτων,  από το ΤΑΙΠΕΔ στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, συμπεριλαμβανομένων των όρων μεταβίβασης και των χρονικών περιθωρίων.

Τον Ιούλιο νομοθετήθηκε η σύσταση της εταιρείας ThessIntec Α.Ε και προβλέφθηκε ο κοινωφελής και μη-κερδοσκοπικός χαρακτήρας της. Παράλληλα θεσπίστηκαν μια σειρά φορολογικών κινήτρων για δωρεές που αφορούν το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Στόχος ήταν μέχρι την ΔΕΘ να έχει υπογραφεί το καταστατικό της εταιρείας ώστε να ξεκινήσει επίσημα η συγκέντρωση κεφαλαίου για την έναρξη της Α' φάσης ανάπτυξης της υποδομής.

Πράγματι τον Αύγουστο υπεγράφη το καταστατικό της ΕΑΝΕΠ ThessINTEC  ΑΕ, συμφώνα με το οποίο μετέχουν με ποσοστό 58% ιδιώτες και 42% φορείς του δημόσιου.

Μέχρι σήμερα έχουν υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με την ΕΑΝΕΠ ThessINTEC πάνω από 70 σημαντικές και καινοτόμες επιχειρήσεις της χώρας και ορισμένες από το εξωτερικό, καθώς επίσης ΑΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα.

Στις 17 Νοεμβρίου 2020 με την διάταξη του υπουργείου Ανάπτυξης καθορίστηκε το τίμημα μεταβίβασης της έκτασης, στην οποία θα εγκατασταθεί το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς, από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας στην «THESSINTEC AE».

 Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας τόνισε όσον αφορά το ThessIntec:

«Το ThessIntec ξεκινάει το ταξίδι του. Ξεπεράσαμε και το τελευταίο γραφειοκρατικό εμπόδιο που είχε απομείνει. Με αυτό τον τρόπο αξιοποιούμε μία ανεκμετάλλευτη έκταση 760 στρεμμάτων στον Δήμο Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα υπερσύγχρονο Τεχνολογικό Πάρκο. Το ThessIntec αναμένεται να προσελκύσει εταιρείες που επενδύουν σε Κέντρα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D), Τεχνοβλαστούς από Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια και νεοφυείς επιχειρήσεις. Όλα αυτά θα διαμορφώσουν ένα πρωτότυπο οικοσύστημα καινοτομίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, μετατρέποντας την σε τεχνολογικό κόμβο των Βαλκάνιων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Παράλληλα, με την ολοκλήρωση του project, αναμένεται να παραχθούν νέες, ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, ενώ θα συμβάλλει καθοριστικά στην αντιστροφή του brain drain. Τέλος, θα ήθελα να υπογραμμίσω την καθοριστική συμβολή που είχαν στην υλοποίηση του ThessIntec ο υπουργός Ανάπτυξης 'Αδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος και φυσικά ο αρμόδιος υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου.» 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!