Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΕΦΕΕΑ Αίτημα για καταβολή επιδόματος για τις Μονογονεϊκές Οικογένειες Λογιστών Φοροτεχνικών Ελλάδας

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 104 34
ΤΗΛ.: 210 8224111-210 8834483 FAX: 210 8834484
http://www.efeea.gr

Προς:

  • Τον Υπουργό Εσωτερικών
    κ. Τάκη Θεοδωρικάκο
  • Τον Υπουργό Οικονομικών
    κ. Χρήστο Σταϊκούρα
  • Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
    κ. Ιωάννη Βρούτση
  • Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
    κ. Άδωνι Γεωργιάδη
  • Τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών
    κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη
  • Τον Υφυπουργό Οικονομικών
    κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο

Κοινοποίηση:

  • Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
  • ΓΣΕΒΕΕ

Θέμα: Αίτημα για καταβολή επιδόματος για τις Μονογονεϊκές Οικογένειες Λογιστών Φοροτεχνικών Ελλάδας

Αξιότιμοι κκ Υπουργοί

Κατόπιν των εξαγγελιών της κυβέρνησης , σήμερα 14.11.2020 σχετικά με τις γονικές άδειες σε συνάρτηση με το κλείσιμο των παιδικών σταθμών και των σχολείων, με εντολή δημόσιας αρχής λόγω έκτακτης ανάγκης και ανωτέρας βίας, για τους εργαζομένους γονείς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα προβλέψατε τον τρόπο να συγκεράσουν οι γονείς τις απαιτήσεις των εργασιακών τους υποχρεώσεων παράλληλα με την φροντίδα και φύλαξη των παιδιών τους, με σκοπό την στήριξη του θεσμού της οικογένειας.

Σας συγχαίρουμε και σας ευχαριστούμε για την πρωτοβουλία σας αυτή, που είναι πραγματικά αναγκαία στην κατάσταση lock down που διέπει την χώρα μας.

Όμως αναφορικά με την κοινωνικά ευπαθή ομάδα αυτή των Μονογονεϊκών Οικογενειών που βάλλονται διπλά εντός των μέτρων της Πανδημίας, δεν έγινε καμία πρόβλεψη για τους ελευθέρους επαγγελματίες και μάλιστα Μονογονεις σε σχέση με την φύλαξη και φροντίδα των παιδιών τους και ιδιαίτερα σε επαγγελματικούς κλάδους ύψιστης σημασίας.

Κύριοι Υπουργοί σήμερα αναδεικνύεται το μείζον θέμα του κλάδου μας αφού ένα μεγάλο ποσοστό των ελευθέρων επαγγελματιών απαρτίζεται από Μονογονεϊκές Οικογένειες.

Γνωρίζετε ότι λόγω της φύσης του επαγγέλματος μας και των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν ανακύψει οι λογιστές φοροτεχνικοί- οικονομολόγοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μάχης αφού όλοι μαζί πολεμάμε ενάντια στον αόρατο εχθρό.

Ο επαγγελματικός αυτός κλάδος βάλετε διότι είναι το εργαλείο, το οποίο καλείτε να εφαρμόσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης, για κάθε ένα πολίτη ξεχωριστά, με ευθύνη απέναντι σε κάθε επιχείρηση ή φυσικό πρόσωπο του συνόλου των πολιτών της χώρας μας.

Το τελευταίο εννιάμηνο αυξήθηκαν οι υποχρεώσεις του κλάδου των λογιστών φοροτεχνικών, αυξήθηκαν οι ώρες προσωπικής εργασίας, αυξήθηκαν οι απαιτήσεις στο κατακόρυφο σε αντιδιαστολή με την οικονομική ωφέλεια του κλάδου.

Δεν υπάρχει ούτε η δυνατότητα ούτε οι οικονομικοί πόροι να συντηρηθεί η κατάσταση με προσωπική οικονομική υποστήριξη του κάθε λογιστικού γραφείου. Ειλικρινά οι υπάλληλοι θα μπορούν να λαμβάνουν την γονική άδεια αλλά οι επαγγελματίες που δεν έχουν καμία βοήθεια ούτε συγγενική ούτε άλλη βοήθεια, πως θα καταφέρουν να υποστηρίξουν τα παιδιά τους και μάλιστα όταν ένα μεγάλο ποσοστό είναι Μονογονεϊκές Οικογένειες;

Ο λογιστικός – οικονομικός κλάδος καλείται, και βάζει πλάτη, κύριε Υπουργέ και κανένας δεν έχει σκεφτεί ότι υπάρχουν ανάγκες και οικογενειακές υποχρεώσεις. Φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία όλου του δημόσιου φορέα απέναντι σε όλες τις φορολογικές, εργασιακές και ασφαλιστικές απαιτήσεις που έχουν δημιουργηθεί λόγω της Πανδημίας, για παράδειγμα την καταβολή επιδομάτων, επιδοτήσεων, αναστολών, επιστρεπτέων προκαταβολών, αποζημιώσεων κλπ και κανείς δεν έχει φροντίσει για την στήριξη των Μονογονεϊκών ελευθέρων επαγγελματιών ιδιαίτερα δε του συγκεκριμένου κλάδου.

Αιτούμαστε λοιπόν να μεριμνήσετε και για τα παιδιά των ελευθέρων επαγγελματιών Μονογονεϊκών Οικογενειών. Ζητούμε ένα επίδομα στήριξης για όλους αυτούς που είναι Μονογονεϊκές Οικογένειες και δεν υπάρχει κανένας που να επιβλέπει και να φροντίζει τα παιδιά τους, την ώρα που απρόσκοπτα και με αυταπάρνηση εργάζονται ατελείωτες ώρες, τουλάχιστον να έχουν την ασφάλεια ότι κάποιος προσέχει τα παιδιά τους.

Παρακαλείσθε θερμά όπως επιληφθείτε του θέματος και μεριμνήσετε για τις Μονογονεϊκές Οικογένειες από όποιον επαγγελματικό κλάδο και εάν προέρχονται, με ιδιαίτερη βαρύτητα για τον συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο των λογιστών φοροτεχνικών- οικονομολόγων που στην ουσία είναι αρωγοί και υποστηρικτές του έργου σας προς την κοινωνία.

Προτείνουμε λοιπόν για την στήριξη των ελευθέρων επαγγελματιών Μονογονεϊκών Οικογενειών, μέσω του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής , όπου οι συγκεκριμένες κατηγορίες να θωρηθούν και να επιδοτηθούν ως κλειστές επιχειρήσεις , λαμβάνοντας τα ανάλογα ποσά χωρίς σύγκριση ακαθαρίστων εσόδων.

Είμαστε στην διάθεσή σας για όποια επιπλέον στοιχεία ή έγγραφα θελήσετε που θα συμβάλλουν στην στήριξη του αιτήματός μας.

Για το ΔΣ της Ε.Φ.Ε.Ε.Α
Ο πρόεδρος
Δημήτρης Τσαμόπουλος

Για το ΔΣ Γυναίκα Πυρήνας Οικογένειας
Η πρόεδρος
Ειρήνη Τσεσμελή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Λιανα
11/12/2020 13:40:33

Είμαι μονογονεας με 2 ανιλικα τεκνα δικεουμε τίποτα αλο εκτος απο το α21 ευχαριστώ πολύ