Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΒΕΘ Ζητούνται ειδικά κονδύλια για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εν μέσω πανδημίας

Επιστολή με την οποία ζητά την λήψη ειδικών στοχευμένων μέτρων για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ), ώστε «κανείς να μην μείνει πίσω εν μέσω των επιπτώσεων που επιφέρει στην πραγματική οικονομία η πανδημία του κορωνοϊού», απέστειλε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς Οικονομικών και Επενδύσεων και Ανάπτυξης, Χρήστο Σταϊκούρα και Άδωνι Γεωργιάδη.

Το ΒΕΘ αναγνωρίζει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να βοηθήσει το επιχειρείν, τονίζει ωστόσο ότι οι ΜμΕ δεν έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τα ευνοϊκά μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητά από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει ειδικά κονδύλια για τη στήριξη των ΜμΕ εν μέσω της πανδημίας της Covid-19, που θα χορηγούνται με απλές διαδικασίες και θα αφορούν σε «επιδοτήσεις και όχι δάνεια που δίνονται έστω και ευνοϊκούς όρους».

Παράλληλα, το ΒΕΘ σημειώνει ότι η μετάθεση των υποχρεώσεων στο μέλλον καθιστά τις επιχειρήσεις «ιδιαίτερα ανασφαλείς και αδύναμες να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της εποχής» και ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην επεξεργασία ενός «σχεδίου διαγραφής υποχρεώσεων των επιχειρήσεων και όχι απλής αναστολής τους για την επόμενη χρονιά».

Ενδεικτικά, στην επιστολή γίνεται αναφορά στο αίτημα πολλών επιχειρήσεων να ενταχθούν σε εκείνες που κλείνουν με κυβερνητική εντολή, προκειμένου να αξιοποιήσουν τα όποια ευνοϊκά μέτρα -μεταξύ άλλων επιστρεπτέα προκαταβολή και αποζημίωση ειδικού σκοπού- παρά να παραμείνουν σε λειτουργία κάτω από τις παρούσες συνθήκες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!