Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΛΣΑ Απαραίτητη η λήψη μέτρων για τον κλάδο των Οικονομολόγων - Λογιστών - Φοροτεχνικών

Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών

Προς:

  • Υπουργό Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα Χρήστο
  • Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο
  • Διοικητή ΑΑΔΕ, κ. Πιτσιλή Γεώργιο
  • Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γεωργιάδη Άδωνη
  • Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Βρούτση Ιωάννη
  • Διοικητή Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.), κ. Χάλαρη Χρήστο

Κοινοποίηση:

  • Πρόεδρο Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Κόλλια Κωνσταντίνο

Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2020

 Θέμα: «Απαραίτητη η λήψη μέτρων για τον κλάδο των Οικονομολόγων - Λογιστών - Φοροτεχνικών»

Αξιότιμοι κύριοι,

Επικοινωνούμε μαζί σας με τη παρούσα επιστολή μας, στα πλαίσια της προσπάθειάς μας για την επίτευξη των εκάστοτε στόχων της Πολιτείας για τη βελτίωση της οικονομικής και υγειονομικής κατάστασης της χώρας, την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων και των πολιτών, όσον αφορά την ορθή εφαρμογή των φορολογικών και ασφαλιστικών Νόμων, διατάξεων και αποφάσεων, αλλά και σε ό,τι αφορά την ορθή εφαρμογή των αποφάσεων για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, όπως αυτή που βιώνουμε.

Θέλουμε να σας αναφέρουμε, για μια ακόμα φορά, πως για την εφαρμογή των διαδικασιών που έχει ορίσει η Πολιτεία π.χ. έντυπα μετακινήσεων, βεβαιώσεις εργοδοτών, πίνακες προσωπικού, υπαγωγή στο πρόγραμμα Επιστρεπτέας Προκαταβολής και σε προγράμματα Περιφέρειας, υποβολή δηλώσεων εργαζομένων  που εντάσσονται σε πρόγραμμα αναστολής εργασίας, καθώς και η σχετική ενημέρωση των επιχειρήσεων-οντοτήτων πλέον των συνήθων υποχρεώσεων των Λογιστών -Φοροτεχνικών - Οικονομολόγων, ο όγκος των αναληφθεισομένων εργασιών είναι υπερβολικά μεγάλος.

Για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε απαιτείται, όπως πολύ καλά γνωρίζετε και από την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο, να εργαζόμαστε νυχθημερόν εμείς και οι συνεργάτες μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Έχουμε αποφασίσει και αποδείξει ότι είμαστε πάντα αρωγοί σε κάθε προσπάθεια προς όφελος της χώρας.

Στα πλαίσια άσκησης του επαγγέλματός μας και κατανοώντας απόλυτα τις δυσκολίες των καταστάσεων που βιώνουμε, παρά τον ολοένα και αυξανόμενο φόρτο εργασίας μας, που προκύπτει από τις επιπλέον διαδικασίες και από τις αλλαγές που θεσπίζονται από την Πολιτεία, ουδέποτε μεταφέραμε το κόστος στις επιχειρήσεις και στους συνεργάτες μας.

Ζητάμε με την παρούσα παρέμβασή μας, στα πλαίσια της ίσης αντιμετώπισης, να αναγνωριστεί  στον Κλάδο μας, μέσω ενεργειών σας ο σημαντικός ρόλος που επιτελεί, καθώς και να αποφορτιστούμε από όλο αυτό το δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος που μας έχει μεταφερθεί εξαιτίας της υλοποίησης όλων αυτών των μέτρων και διαδικασιών.

Συνεπώς, αιτούμεθα τα κάτωθι:

1) Τα λογιστικά γραφεία να υπόκεινται στον ίδιο τρόπο λειτουργίας με αυτόν των πληττόμενων επιχειρήσεων και να έχουν τις ίδιες δυνατότητες, σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και ισχύουν και σε όλα τα άλλα επαγγέλματα.

2) Την άμεση ένταξη στα ωφελήματα της επιστρεπτέας 4 και 5 των επαγγελματιών του χώρου, με την εξαίρεση του κριτηρίου της μείωσης του τζίρου, λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος του λογιστή φοροτεχνικού (σταθερός  δηλωμένος τζίρος λόγω φύσης του επαγγέλματος και ροής των εργασιών με διαρκή και επαναλαμβανόμενο τρόπο, διαμέσου της έκδοσης τιμολογίων ανά τακτά χρονικά διαστήματα, που δεν συνοδεύεται από αντίστοιχη ταμειακή εισροή και επιφέρει μόνο φορολογικές επιβαρύνσεις).

3) Σε περιπτώσεις διαπιστωμένου κρούσματος εντός λογιστικού γραφείου και θέσης του σε καραντίνα, η άμεση παράταση των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, τόσο για τον ιδιοκτήτη του γραφείου, όσο και για τους μέσω συστήματος taxis εξουσιοδοτούντες εντολείς-πελάτες του, χωρίς την επιβολή οποιουδήποτε προστίμου.

4) Τη λήψη επιστημονικού επιδόματος σε όλους τους επαγγελματίες και επιχειρήσεις του χώρου, ανεξαρτήτως νομικής μορφής.

5) Την επιδότηση νέων θέσεων εργασίας στα λογιστικά γραφεία με πλήρη κάλυψη του κόστους για περίοδο τουλάχιστον 3 μηνών.

6) Την ένταξη στις διατάξεις των αποσβέσεων επισφαλών απαιτήσεων του άρ. 26, του ΚΦΕ, με ειδική μνεία προκειμένου - για την επίτευξη της απόσβεσης - να ισχύει μόνο η αμοιβαία συμφωνία μεταξύ πελάτη - λογιστικού γραφείου για να διαγραφεί από το λογιστικό γραφείο η απαίτηση έναντι του πελάτη (παρ. 4, περ. γ).

7) Την εξυπηρέτηση εξ αποστάσεως, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με ταυτόχρονη λήψη αρ. πρωτοκόλλου, σε όλους τους φορείς του Δημοσίου και ειδικά του Υπ. Οικονομικών και Υπ. Εργασίας (Δ.Ο.Υ., ελεγκτικά κέντρα, e-ΕΦΚΑ, κλπ)

Σε αναμονή των ενεργειών σας.

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Κυριακόπουλος Νικόλαος

Ο Γεν. Διευθυντής
Πόλυγγερ Μιχάλης

Η Γεν. Γραμματέας
Πολίτου Μαρίνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!