Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Δήμος Χανίων Παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχών του δήμου

Στην δρομολόγηση άμεσων παρεμβάσεων για την αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου Χανίων προχωρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, της αντιπεριφέρειας και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων.

Το είδος των παρεμβάσεων, καθώς και τα σημεία που θα γίνουν βρέθηκαν σήμερα στο επίκεντρο σύσκεψης στην έδρα της αντιπεριφέρειας με συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή, του δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, της γενικής διευθύντριας Τεχνικών Υπηρεσιών της περιφέρειας Κρήτης, Ελένης Δοξάκη, της προέδρου της ΔΕΥΑΧ Χρυσούλας Χατζηδάκη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στη σύσκεψη έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα σημεία του παραλιακού μετώπου της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κυδωνίας, στα οποία σημειώνονται συχνά πλημμυρικά φαινόμενα και προτάθηκαν συγκεκριμένες ενέργειεςω ώστε να δοθούν οριστικές λύσεις, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις νέες συνθήκες που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή.

Συγκεκριμένα, για την περιοχή του Κλαδισσού ποταμού, προτάθηκε από τον δήμο Χανίων και τη ΔΕΥΑΧ, η εκπόνηση από την περιφέρεια Κρήτης, μιας συνολικής διπλής μελέτης, υδραυλικής και κυκλοφοριακής, η οποία θα ανασχεδιάζει τόσο το δίκτυο απορροής των όμβριων υδάτων, όσο και τη δημιουργία ενός νέου συγκοινωνιακού κόμβου, που θα «απαντά» στις αυξημένες κυκλοφοριακές ανάγκες της περιοχής.

Παράλληλα η περιφέρεια Κρήτης ήδη έχει εντάξει στο σχεδιασμό της μια μελέτη οριοθέτησης - διευθέτησης στα ρέματα Σταλού και Αγίας Μαρίνας, ενώ προωθεί λύσεις και για την περιοχή του Καλαμακίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής δήλωσε πως είναι αναντίρρητη ανάγκη ο κόμβος του Κλαδισσού να ανασχεδιαστεί για να μπορεί να ανταποκριθεί στις τωρινές αλλά κυρίως στις μελλοντικές απαιτήσεις, σε όλους τους τομείς.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης με το πέρας της σύσκεψης ανέφερε: «Πρόκειται ουσιαστικά, για την εκκίνηση των διαδικασιών ενός μεγάλου έργου υποδομής για τον δήμο Χανίων.

Προχωράμε στη συνολική μελέτη ανακατασκευής του κόμβου Κλαδισσού, η οποία θα απαντήσει οριστικά στις ανάγκες θωράκισης από πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά και στις αυξημένες κυκλοφοριακές απαιτήσεις της πόλης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!