Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Περιφέρεια Αττικής Ενίσχυση της δημόσιας υγείας στις δομές μεταναστών και προσφύγων, με 5 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ «Αττική 2014-2020»

«Αξιοποιώντας πόρους του ΕΣΠΑ, ενισχύουμε σημαντικά το Δίκτυο Διασφάλισης Δημόσιας Υγείας στις δομές φιλοξενίας μεταναστών/προσφύγων και μετακινούμενων πληθυσμών στην Περιφέρεια Αττικής και συμβάλλουμε στην καλύτερη θωράκιση της χώρας μας απέναντι στην πανδημία Covid-19», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την έγκριση από πλευράς Περιφέρειας της χρηματοδότησης της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας προς όφελος των μεταναστών με 5 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής.

Σημειώνεται ότι στην Περιφέρεια Αττικής φιλοξενούνται σήμερα περίπου 11.000 μετανάστες/πρόσφυγες, οι οποίοι κατανέμονται σε οκτώ δομές φιλοξενίας: «Μαλακάσας», «Ελευσίνας», «Σκαραμαγκά», «Σχιστού», «Λαυρίου», «Ελαιώνα» «Ταύρου» και «Αμυγδαλέζας».

Οι δράσεις που θα αναπτυχθούν με τη χρηματοδότηση αφορούν σε:

  • Παροχή υγειονομικών υπηρεσιών στους μετανάστες και πρόσφυγες στις δομές και ενίσχυση των υφιστάμενων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας.
  • Υπηρεσίες υγειονομικού χαρακτήρα μέσα στις δομές ή/και σε διακριτό απομονωμένο χώρο που θα καθοριστεί αποκλειστικά για λόγους απομόνωσης των πιθανών ή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!