Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Πιτσιλής Πάνω από 300 εκατ. ευρώ μέσω του myBusinessSupport στη Θεσσαλονίκη και περισσότερα από 580 εκατ. ευρώ στη Μακεδονία

Περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ χορηγήθηκαν μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής στη Θεσσαλονίκη με αίτηση των ενδιαφερομένων στο myBusinessSupport της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και πάνω από 580 εκατ. ευρώ ευρύτερα στη Μακεδονία, επισήμανε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας στο διαδικτυακό 5ο Thessaloniki Summit, που διοργανώνει μέχρι και αύριο ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδας, σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Αυτά τα χρήματα τα πήραν οι αιτούντες ψηφιακά, χωρίς να στηθούν σε ουρές και να ταλαιπωρηθούν», υπογράμμισε ο ίδιος χαρακτηριστικά, λέγοντας «η πανδημία του κορωνοϊού ανέδειξε τις αδυναμίες, αλλά λειτούργησε και ως επιταχυντής για τον τομέα της ψηφιοποίησης».

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή, ο κ. Πιτσιλής ανέφερε ότι ο τέταρτος κύκλος αναμένεται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου και ο πέμπτος εντός του Δεκεμβρίου, ενώ τόνισε ότι η πλατφόρμα myBusinessSupport δημιουργήθηκε εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού και με ίδιες δυνάμεις.

Υπογραμμίζοντας ότι σε βάθος χρόνου και με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης θα αντικατασταθεί το σύστημα Taxis από ένα άλλο σύγχρονο σύστημα διαχείρισης πληρωμών, ο κ. Πιτσιλής σημείωσε ότι η πλατφόρμα «MyData» που θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το 2021, αποτελεί την «κορωνίδα της ψηφιακής μας μεταρρύθμισης».

Όπως εξήγησε, με την προαναφερόμενη πλατφόρμα η ΑΑΔΕ εισάγει την ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων και τόνισε ότι στο πλαίσιο της λειτουργίας της όλες οι επιχειρήσεις, καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, θα συμπληρώνουν τα φορολογικά τους βιβλία με ηλεκτρονικό τρόπο και με άμεση σύνδεση με το Taxisnet.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Πιτσιλής σημείωσε ότι το αργότερο στις αρχές του 2021 οι Έλληνες πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ψηφιακά το ραντεβού τους με τις ελεγκτικές αρχές και τόνισε ότι στόχος είναι να επεκταθεί και σε άλλες υπηρεσίες της Aρχής.

Προαναγγέλλοντας τη δημιουργία πλατφόρμας δομημένης υποβολής αιτημάτων από τους φορολογούμενους, που σήμερα γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), με την λειτουργία της να τοποθετείται περί το τέλος του 2020, ο κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε και στην πύλη εισόδου και επικοινωνίας με εκπρόσωπο της ΑΑΔΕ μέσω βίντεοκλήσης, την myaadelive.gov.gr, λέγοντας ότι δίνεται η δυνατότητα χορήγησης κλειδαρίθμου και σύντομα θα χορηγείται και ΑΦΜ.

Για τις εφορίες ο κ. Πιτσιλής επισήμανε ότι το σημερινό μοντέλο εξυπηρέτησης πελατών είναι «παρωχημένο» και υπάρχει διασπορά δυνάμεων, ενώ προανήγγειλε ότι στη Θεσσαλονίκη συστήνονται δύο ελεγκτικά κέντρα που θα αναλάβουν τον έλεγχο αρμοδιότητας που έχουν σήμερα οι ΔΟΥ και στην Αθήνα τέσσερις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!