Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών Απαντάμε με απεργιακή κινητοποίηση

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών

04 Νοεμβρίου 2020

Δελτίο Τύπου

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ! 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία μας από την αρχή της εμφάνισης της πανδημίας κάλεσε τα σωματεία να προτάξουμε τη προστασία της υγείας και του εισοδήματος των εργαζομένων του κλάδου.

Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι του κλάδου ήρθαν αντιμέτωποι με τα ελάχιστα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, με την εντατικοποίηση της εργασίας, με σωρεία νομοθετημάτων και ΠΝΠ που καλούνταν οι ίδιοι να ερμηνεύσουν και να εφαρμόσουν, με ατελείωτες ώρες εργασίας είτε από το γραφείο είτε από το σπίτι, η ΠΟΛ απαίτησε και συνεχίζει να απαιτεί από κυβέρνηση και εργοδοσία:

  • Να δυναμώσει το σύστημα υγείας με προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, σε προσωπικό και εξοπλισμό. Να επιταχθούν οι ιδιωτικές μονάδες υγείας.
  • Να δυναμώσουν τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας μέσα στους χώρους δουλειάς. Μέσα Ατομικής Προστασίας δωρεάν για όλους.
  • Να μη μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα.
  • Να καλυφθούν όλοι οι εργαζόμενοι με επίδομα ανεργίας
  • Να προστατευθεί το εισόδημα. Να μη μειωθεί κανένας μισθός ανεξάρτητα από το αν ο εργαζόμενος βρίσκεται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης.
  • Να μην εντατικοποιηθεί η εργασία λόγω της τηλεργασίας. Να προστατευθεί το ωράριο.
  • Να υπάρχουν τεστ κορωνοϊού δωρεάν σε όλους τους εργαζόμενους και να σταματήσει η έμμεση άσκηση πίεσης μέσω της ατομικής ευθύνης που οδηγούσε εργατικές οικογένειες να πληρώνουν τα τεστ από το υστέρημα τους
  • Να πυκνώσουν τα δρομολόγια στα μέσα μαζικής μεταφοράς και να είναι ασφαλή.
  • Να προστατευτούν οι μαθητές στα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς. Να γίνουν προσλήψεις σε δάσκαλους, καθηγητές, καθαρίστριες.

Εντείναμε την δράση μας (τηρώντας τα μέτρα προστασίας) με παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς, στο Υπ. Εργασίας, στο Υπ. Οικονομικών, στο Σ.ΕΠ.Ε, στο ΣΟΕΛ, με κινητοποιήσεις και συμπόρευση με άλλες Ομοσπονδίες και τους αυτοαπασχολούμενους του κλάδου.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ....

Η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί εν μέσω lockdown - που είναι αποτέλεσμα της ανύπαρκτης πολιτικής της για την υγεία των εργαζομένων, αλλά υπαρκτής για τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών - νέο αντεργατικό νομοσχέδιο με σκοπό να τσακίσει ότι απέμεινε ως δικαίωμα, αξιοποιώντας όλο νομικό οπλοστάσιο των προηγούμενων (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ). Η μείωση του μέσου μισθού, η διάλυση του σταθερού εργάσιμου χρόνου, η αύξηση των νόμιμων υπερωριών, οι απλήρωτες υπερωρίες, η πλήρης και επί 24ώρου βάσεως διαθεσιμότητα του εργαζόμενου στον εργοδότη, η ευελιξία, η δουλεία Σάββατα και Κυριακές είναι διακαής πόθος των επιχειρηματικών ομίλων και η κυβέρνηση σπεύδει να τα νομοθετήσει για λογαριασμό τους. Πλευρές αυτής της κατάστασης εφαρμόζονται ήδη. Ο ανελέητος φόρτος εργασίας των λογιστών θα ενταθεί ακόμα περισσότερο με την επιβολή των ηλεκτρονικών βιβλίων αλλά και την εκτεταμένη χρήση της τηλεργασίας. Οι εργοδότες λένε ψέματα ότι τάχα την εφαρμόζουν για την προστασία της Υγείας μας. Απόδειξη είναι ότι δεν έχουν πάρει ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή επιστροφή μας στο χώρο δουλειάς.

Η αντεργατική επίθεση πάει χέρι-χέρι με την ένταση της καταστολής και το χτύπημα του δικαιώματος μας να οργανωνόμαστε. Ουσιαστικά απαγορεύουν την απεργία. Δίνουν στον εργοδότη το δικαίωμα να μηνύει και να κερδίζει αποζημίωση από τα σωματεία που αποφασίζουν απεργία. Ορίζουν ως υπέρτατο ρυθμιστή τον ΟΜΕΔ, έναν οργανισμός όπου πλειοψηφεί η εργοδοσία και το κράτος. Το δικαίωμα συλλογικής διαπραγμάτευσης αναγνωρίζεται μόνο στις οργανώσεις που έχουν εγγραφεί στα νομοθετημένα Ψηφιακά Μητρώα, όπου θα παραδίδουν μέσω του ΕΡΓΑΝΗ το ποιοι εργαζόμενοι είναι μέλη των σωματείων!!!

Ο παραπάνω νόμος δεν είναι ο μοναδικός λόγος για να αντιδράσουμε. Οι τραγικές ελλείψεις στην δημόσια υγεία, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, η χρόνια υποχρηματοδότηση Υγείας και Πρόνοιας εμφανίζονται με τραγικό τρόπο σήμερα. Το επιχείρημα της ατομικής ευθύνης προσπαθεί να κρύψει την τραγική ευθύνη της κυβέρνησης για την εξέλιξη της πανδημίας και να φανερώσει την χρόνια επιδίωξή τους: την μετατροπή της υγείας σε εμπόρευμα.

Και σαν να μην φτάνουν τα παραπάνω, σύμφωνα με τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα θα «μπορούμε» πλέον να «πτωχεύουμε» ως φυσικά πρόσωπα και γινόμαστε ενοικιαστές στα ίδια μας τα σπίτια αφού πρώτα θα τα χουν αρπάξει οι τράπεζες.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Είμαστε «επί ποδός πολέμου» ενάντια στη νέα επίθεση κυβέρνησης και εργοδοτών. Η απάντησή μας είναι ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ

Καλούμε τα σωματεία της ΠΟΛ να οργανώσουν την πάλη για την καταδίκη και την ακύρωση του νομοσχέδιου, να αναδείξουν τους στόχους κυβέρνησης - κεφαλαίου, να πάρουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης των εργαζομένων στους χώρους ευθύνης τους. Βάζοντας μπροστά τις εργατικές διεκδικήσεις να καλέσουν και τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους λογιστές σε κοινό αγώνα. Στηρίζουμε στις Ημέρες Δράσεων στην Αθήνα:

  • 10 Νοέμβρη - Παράσταση διαμαρτυρίας των σωματείων, στις 4 μ.μ., στο Υπ. Υγείας. Απαιτώντας ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και προστασία στους εργασιακούς χώρους.
  • 11 Νοέμβρη - Παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη, στις 11 π.μ., στο Υπ. Εργασίας ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο.
  • 17 Νοέμβρη - Στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου.
  • 19 Νοέμβρη- Διεκδικώντας ασφαλή και πυκνά δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Να παρθούν αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε όλες τις πόλεις.

Καλούμε τους μισθωτούς λογιστές, να πυκνώσουν τις γραμμές των σωματείων μας στις πόλεις που υπάρχουν. Να συμβάλλουν στην δημιουργία νέων στις υπόλοιπες πόλεις. Να οργανώσουν και να συμμετέχουν στις πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις της ΠΟΛ για να μην πληρώσουμε ξανά την κρίση. Τώρα είναι η ώρα για δράση! Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία του απεργιακού αγώνα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!