Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Π.Ο.Φ.Ε.Ε. Αίτημα για μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 3

Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Ιουλιανού 42 – 46 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ.104 34
Τηλ.: 210-8253445 FAX: 210-8253446
E – mail: pofee@otenet.gr
Ιστοσελίδα: www.pofee.gr
ΑΠ. ΑΝΑΓ. ΠΟΛ. ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ. ΚΑΤ. 545/4787/94

Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2020

Θέμα: Αίτημα για μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 3

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,

Όπως γνωρίζετε σήμερα 26 Οκτωβρίου 2020 είναι η καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων για τη χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 3.

Τις τελευταίες ημέρες μεγάλος αριθμός συναδέλφων Λογιστών – Φοροτεχνικών μας έχει αναφέρει ένα πλήθος προβλημάτων που αντιμετώπισαν με την διαδικασία, τα οποία καθιστούν την ανωτέρω καταληκτική ημερομηνία το λιγότερο προβληματική.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τα πιο κοινά προβλήματα όπως μας έχουν παρατεθεί:

  1. Σε πλήθος αιτήσεων, ενώ δηλώθηκαν κανονικά τα έσοδα, δεν έγινε εκ παραδρομής αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ενώ υπήρξαν και πολλές περιπτώσεις που έγινε η αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, αλλά δεν εμφανίζεται στο σύστημα.
  2. Αναφέρθηκαν περιπτώσεις όπου ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολεί η επιχείρηση (όπως αντλήθηκαν από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ) είναι λάθος.
  3. Εκ παραδρομής και λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας, έχουν δηλωθεί ή πληκτρολογηθεί λανθασμένα τα έσοδα, χωρίς να δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης.
  4. Δεν έχει δοθεί λύση, παρ’ όλο που είναι τελευταία μέρα υποβολής, στο θέμα της διακράτησης του εποχικού προσωπικού το οποίο είχε ήδη απολυθεί από τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις κατά την 12/10/2020 που εκδόθηκε η σχετική απόφαση.

Είναι ΑΜΕΣΗ ανάγκη να δοθούν οδηγίες στο θέμα της διακράτησης και του μέσου όρου του προσωπικού των επιχειρήσεων για όλες τις περιπτώσεις της Επιστρεπτέας Προκαταβολής (1, 2, 3)

Για αυτούς τους λόγους ζητάμε την μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 3, μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2020, χωρίς αυτό να επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα πληρωμών των επιχειρήσεων που έχουν ήδη εγκριθεί, να δοθεί η δυνατότητα διορθώσεων στα έσοδα που έχουν ήδη δηλωθεί, καθώς και να μπορούν γίνουν Αιτήσεις Χορήγησης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 3 χωρίς να έχει προηγηθεί σχετική Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Με εκτίμηση,
το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

ο Πρόεδρος 
Καμπάνης Βασίλειος

η Γενική Γραμματέας 
Τσιώρα Ανδρομάχη

ο Α’ Αντιπρόεδρος 
Tσαμόπουλος Δημήτριος

ο Β’ Αντιπρόεδρος 
Σταυρουλάκης Κων/νος

ο Ταμίας 
Γρηγορίου Θωμάς

ο Αν. Γεν. Γραμματέας 
Πάτσιας Χρήστος 

ο Εφ. Δημ. Σχέσεων 
Χριστόπουλος Γεώργιος

τα Μέλη 
Νάκας Αστέριος
Σαββάκης Θεόδωρος
Μουσελλής Εμμανουήλ
Λαμπρόπουλος Κων/νος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!