Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΔ

Πιτσιλής Άμεσα η υπογραφή εγκυκλίου αναφορικά με το νέο άρθρο 50 του ΚΦΔ για την αλληλέγγυα ευθύνη διοικούντων

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ στο 7o Taxation Law Forum προανήγγειλε την άμεση υπογραφή εγκυκλίου αναφορικά με το νέο άρθρο 50 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας για την αλληλέγγυα ευθύνη διοικούντων.

Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Γνωρίζω το πόσο έχουν ταλαιπωρηθεί ουκ ολίγα στελέχη της αγοράς, πληρώνοντας αμαρτίες άλλων. Σας ενημερώνω, λοιπόν, ότι η εγκύκλιος, που έχουμε ετοιμάσει, βρίσκεται στο στάδιο της υπογραφής. Εγκύκλιος, που έχει μία κατεύθυνση: Την ελάφρυνση στελεχών από βάρη, για τα οποία ουδέποτε ευθύνονταν.

Ο νομοθέτης πλέον επιτάσσει οι ευθύνες να βαρύνουν αυτούς, που πραγματικά δημιούργησαν το χρέος προς το Δημόσιο.

Αυτό είναι το περίγραμμα της εγκυκλίου, με την οποία παίρνουμε μια σημαντική πρωτοβουλία όσον αφορά στη διαδικασία όσων έχουν ήδη διατυπώσει αιτήματα απαλλαγής τους:

Δεν αφήνουμε κανένα αίτημα αναπάντητο.

Δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία, ώστε όποιος θέλει, να επαναφέρει το αίτημά του στη ΔΟΥ, ώστε αυτό να κριθεί και να απαντηθεί με βάση τις διευκρινίσεις, που δίνονται στην εγκύκλιο.

Ακόμα και αν αυτό το αίτημα βρίσκεται στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!