Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ένωση

Ευρωπαϊκή Ένωση «Λευκός καπνός» στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ - Αποδεκτές οι ελληνικές θέσεις

Στις 4.22 τα ξημερώματα της Τετάρτης βγήκε τελικά ο «λευκός καπνός» στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά από ένα διήμερο έντονων διαβουλεύσεων για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της περιόδου 2022-2027.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τα κράτη-μέλη συμφώνησαν η νέα ΚΑΠ να εξυπηρετεί τις περιβαλλοντικές φιλοδοξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διασφαλίζοντας παράλληλα τη δυνατότητα για μεγαλύτερη ευελιξία στον τρόπο επίτευξης των περιβαλλοντικών στόχων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο τελικό κείμενο συμπεριελήφθη επίσης και η εξαίρεση των μικροκαλλιεργητών από τις υψηλές φιλοπεριβαλλοντικές απαιτήσεις που θέτει η Ένωση.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχόλησε έντονα τα κράτη-μέλη κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα και αφορά ιδιαιτέρως τη χώρα μας λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα της ελληνικής γεωργίας.

Όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο πηγές από το ΥΠΑΑΤ, «οι θέσεις που έθεσε η χώρα μας καθόλη τη διάρκεια της πολύμηνης διαπραγμάτευσης δια του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, έγιναν αποδεκτές από την Ένωση».

Τέλος, η διαπραγμάτευση των τελικών προτάσεων που διατυπώθηκαν στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας αναμένεται να ξεκινήσει εντός των επόμενων ημερών με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!