Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΑΑΔΕ Οδηγίες για διορθώσεις δηλώσεων Covid μέσω μαζικής αποστολής μηνυμάτων

ΑΑΔΕ

Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2020

Δελτίο Τύπου

Οδηγίες για διορθώσεις δηλώσεων Covid μέσω μαζικής αποστολής μηνυμάτων

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει ότι, από την επεξεργασία των Δηλώσεων Covid και Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας μηνών Μαρτίου – Αυγούστου 2020, διαπιστώθηκε πλήθος περιπτώσεων με λάθη ή παραλείψεις, καθώς και περιπτώσεις για τις οποίες απαιτούνται διευκρινίσεις από τους ενδιαφερόμενους.

Οι φορολογούμενοι αυτοί - περίπου 200.000 – θα λάβουν οδηγίες στο λογαριασμό τους, στο myTAXISnet, ώστε να αποκαταστήσουν τα όποια λάθη ή παραλείψεις και να επωφεληθούν της έκπτωσης φόρου. 

Οι περιπτώσεις λαθών και παραλείψεων αφορούν κυρίως στα εξής:

  • Υποβολή Δήλωσης Covid, χωρίς να είναι σε ισχύ συμφωνία μίσθωσης, με βάση τις υποβληθείσες δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων
  • Ασυμφωνία μηνιαίου μισθώματος και αρχικού ποσού δήλωσης Covid
  • Μη συμπλήρωση στη Δήλωση Covid του είδους της μίσθωσης (π.χ. επαγγελματική)

Επίσης, θα ζητηθούν διευκρινίσεις σε περιπτώσεις ασυμφωνιών που έχουν εντοπιστεί σε δηλώσεις Covid που έχουν υποβληθεί από περισσότερους από έναν συνιδιοκτήτες.

Η αποστολή των μηνυμάτων προς τους παραπάνω φορολογούμενους αρχίζει τη Δευτέρα, 26/10/2020. 

Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί εκπτώσεις από δηλώσεις Covid, συνολικού ύψους σχεδόν 34.000.000€, σε περίπου 200.000 φορολογουμένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Γιάννης
06/01/2021 12:48:31

Έχει ανακοινωθεί ότι μέχρι τις 29 Ιανουαρίου 2021 οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν εισπράξει υποχρεωτικά μειωμένα ενοίκια πρέπει να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στις δηλώσεις Covid των μηνών Μαρτίου – Αυγούστου 2020 και μόνο όσοι διορθώσουν τις δηλώσεις που έχουν υποβάλει θα αποζημιωθούν για το 30% των «χαμένων» ενοικίων. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα τον Οκτώβριο 2020 με την ΑΑΔΕ μου είπαν ότι διαπιστώθηκε ότι το μηνιαίο μίσθωμα της δήλωσης COVID δεν ταυτίζεται με το μηνιαίο μίσθωμα στη Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης. Στη συνέχεια, και μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με την ΠΟΜΙΔΑ, έκανα τροποποιητικές δηλώσεις με το τρέχων μίσθωμα προκειμένου να ταυτίζεται με το μίσθωμα στις δηλώσεις Covid. Παρόλα αυτά ΔΕΝ έχω λάβει καμία ειδοποίηση για υποβολή της «Δήλωσης Covid» ή της «Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» αλλά ούτε και κάποια άλλη συγκεκριμένη απάντηση από την ΑΑΔΕ αν και έχω κάνει μέχρι τώρα 3 γραπτά ερωτήματα. Οι διορθώσεις, όπως λένε, γίνονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και αφορούν ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι έχουν λάβει ειδοποίηση. Εγώ δεν έχω λάβει κάποια ειδοποίηση!!!!! Έχω πραγματικά απελπιστεί και απ’ ότι βλέπω δεν θα πάρω οποιαδήποτε επιστροφή γιατί η πλατφόρμα τους μάλλον έχει "μπλοκάρει". Τώρα μάλιστα που δεν θα πληρώσουν κάποιοι καν το μίσθωμα του Ιανουαρίου………

Νικόλαος Μελιδης
21/12/2020 20:21:53

Εμένα με πήρε κάποια κυρία από την ΑΑΔΕ που τραβλιζε για να μου πει ότι μάλλον δεν δικαιουμε διότι τα σουβλατζίδικα ήταν ανοιχτά είμαι μισθωτής σε σουβλατζίδικο.μεχρις στιγμής δεν έχουν συνψηφισει τίποτα από τα χαμένα ενοικια

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
07/12/2020 12:57:25

ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΛΑΘΟΣ ΑΡΧΙΚΟ ΜΙΣΘΩΜΑ, ΣΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΙΟΥΛΙΟ , ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ. ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΩ- ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΕΔΙΑ ΕΙΝΑΙ "ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΑ" !

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΛΙΓΓΙΝΗΣ
03/12/2020 15:50:07

ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ ΟΤΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΡΤΙΟΥ - ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΜΑΙΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΘΕΙ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ......... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ.