Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

PeopleCert Εξαγορά της αμερικάνικης εταιρείας πιστοποιήσεων IASSC

Την αμερικανική εταιρεία επαγγελματικών πιστοποιήσεων, International Association for Six Sigma Certification (IASSC), η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς παγκοσμίως για τα ανώτερα και ανώτατα επιχειρηματικά στελέχη, εξαγόρασε ο ελληνικών συμφερόντων όμιλος PeopleCert.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, κ. Βύρων Νικολαΐδης, απευθυνόμενος σε εκπροσώπους του Τύπου, η συγκεκριμένη εξαγορά από την PeopleCert, εταιρεία ηγέτη στη διεξαγωγή εξετάσεων και πιστοποίησης επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων, επιβεβαιώνει την εξωστρεφή στρατηγική της και την υλοποίηση του σχεδιασμού της για εξαγορές που καθιστούν το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει ανταγωνιστικό διεθνώς.

«Η απόκτηση του IASSC αποτελεί σημαντικό σταθμό στο στρατηγικό πλάνο επέκτασή μας σε όλες τις αγορές και ειδικότερα στις επαγγελματικές πιστοποιήσεις, στην οποία ήδη έχουμε αξιόλογη παρουσία στον τομέα πιστοποίησης του ITSM (IT Service Management)» επισημαίνει ο κ. Νικολαΐδης και προσθέτει:

«Καλωσορίζουμε το νέο μέλος του Ομίλου μας έχοντας βαθιά την πίστη ούτε γινόμαστε ακόμα πιο δυνατοί αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των επαγγελματιών που θέλουν συνεχώς να ενισχύουν τις δυνατότητες του φθάνοντας πιο κοντά στο ατομικό και συλλογικό τους όραμα.»

Η IASSC αποτελεί βασικό συνεργάτη εταιρειών οργανισμών και κυβερνήσεων στις πιστοποιήσεις επαγγελματικών δεξιοτήτων για περισσότερο από μία δεκαετία.

Το βασικό της προϊόν, που εντάσσεται πλέον στην οικογένεια πιστοποιήσεων της PeopleCert, είναι το Lean Six Sigma Professional Credentialing.

Η πιστοποίηση αυτή είναι σημαντικό εφόδιο για τους επαγγελματίες και τις εταιρίες, συνιστά κρίσιμη επιχειρησιακή διαδικασία καθώς περιλαμβάνει εργαλεία και τεχνικές για τη βελτίωση των διαδικασιών παραγωγής, την εξάλειψη ελαττωμάτων και την εγγύηση της ποιότητας σε όλες τις υπηρεσίες.

Το Six Sigma καθοδηγεί τις εταιρείες, ώστε να αποφεύγουν λάθη στις λειτουργίες τους: Από την παραγωγή, την τεχνική υποστήριξη μέχρι και τη διεύθυνση προσωπικού και το τμήμα εξυπηρέτησης.

Ήδη πολλές σημαντικές διεθνείς εταιρείες όπως Amazon, BMW, Cisco, πανεπιστημιακά ιδρύματα, κρατικές υπηρεσίες αλλά και κλάδοι των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων εμπιστεύονται την IASSC προκειμένου να επιτύχουν άριστα αποτελέσματα ποιότητας και αποτελεσματικότητας στις δραστηριότητές τους.

Πορεία αποτελεσμάτων 2020

Όπως ανέφερε ο κ.Νικολαΐδης, μολονότι ο σχεδιασμός της Peoplecert αφορούσε αύξηση του κύκλου εργασιών της εφέτος κατά 20%, η πανδημία της νόσου covid-19 αναμένεται να οδηγήσει εφέτος σε υποχώρηση του τζίρου κατά 7%, σε ποσό περί τα 72 εκατ. ευρώ, έναντι των 78 εκατ. ευρώ που είχαν καταγραφεί πέρυσι.

Ωστόσο, η κερδοφορία του Ομίλου αναμένεται να εμφανιστεί εφέτος ενισχυμένη έναντι της περυσινής χρήσης, κατά 15-20%, οπότε εμφάνισε EBITDA ύψους 10,2 εκατ. ευρώ.

Στην διάρκεια της πανδημίας η στρατηγική του Ομίλου κινήθηκε σε δύο άξονες:

Α. Οι εργαζόμενοι και οι πελάτες σε πρώτο πλάνο και

Β. Επιχειρηματική εξωστρέφεια με στρατηγική εξαγορών και επενδύσεων στην τεχνολογία

Όπως τονίζει ο κ. Νικολαΐδης: “Με τους εργαζόμενους μας, είμαστε πάντα σε στενή επικοινωνία μαζί τους. Σταθήκαμε ως οφείλαμε δίπλα τους και αυτοί στήριξαν την εταιρεία. Ενδυναμώθηκε η εταιρική σχέση.

Η εταιρεία δημιούργησε Ειδικό Ταμείο Αλληλεγγύης για να στηρίξει όσους έχουν πραγματικά ανάγκη σε αυτή τη δύσκολη εποχή, ακολουθούμε αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας και θέτουμε την υγεία του καθενός πάνω απ΄ όλα. Είμαστε ευτυχείς γιατί εμείς είχαμε αναπτύξει τεχνολογικές λύσεις πριν από την πανδημία, λύσεις που σ΄ αυτή τη δύσκολη συγκυρία μας επέτρεψαν να είμαστε δίπλα στους πελάτες μας.

Όταν ο ανταγωνισμός έψαχνε για λύσεις κατόπιν πανδημίας, εμείς είχαμε τα εργαλεία που αναπτύξαμε εσωτερικά στην εταιρία με ελληνικά μυαλά.

Τεχνολογίες όπως το Online Proctoring (πραγματοποίηση εξετάσεων απομακρυσμένα οποιαδήποτε ώρα και μέρα επιλέγει ο υποψήφιος, με επιτήρηση από απόσταση) είναι ένας από τους πυλώνες που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τον ανταγωνισμό”, επισημαίνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στην κρίση ο όμιλος δεν πραγματοποίησε ούτε μία απόλυση αλλά αντιθέτως προσελήφθησαν επιπλέον 200 άτομα για να καλυφθούν ανάγκες επιτήρησης σε εξετάσεις “online” παγκοσμίως, γεγονός που ανεβάζει τον αριθμό των εργαζομένων στον Όμιλο σε περισσοτέρους των πεντακοσίων παγκοσμίως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!