Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου ξεκινά η πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης ύψους περίπου 700 εκατ. ευρώ

ΥπΑΑΤ - Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου ξεκινά η πληρωμή της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης ύψους περίπου 700 εκατ. ευρώ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ / Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020, 20:48 / Πηγή: ΥπΑΑΤ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου ξεκινά η πληρωμή της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης ύψους περίπου 700 εκατ. ευρώ

Από το απόγευμα της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου ξεκινά σταδιακά η πληρωμή της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης για το έτος 2020, μετά και την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών από τον εποπτευόμενο Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το ποσό που θα διατεθεί ως προκαταβολή στους δικαιούχους ανέρχεται σε 696.596.038,36 ευρώ, αφορά 539.609 αγρότες και συνιστά το 70% της βασικής ενίσχυσης.

Παράλληλα, η εξόφληση της βασικής ενίσχυσης καθώς και του «πρασινίσματος» αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Βορίδης υπογραμμίζει την προσήλωση του Υπουργείου στην έγκαιρη καταβολή των άμεσων ενισχύσεων προς τους αγρότες, προκειμένου εκείνοι να ανταπεξέλθουν στο πολύτιμο παραγωγικό τους έργο μέσα στις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!