Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΜΙΔΑ "Εξοικονομώ - Αυτονομώ" εν όψει

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (Π.ΟΜ.ΙΔ.Α.)

Στις 30 Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει, εκτός αν η έναρξη καθυστερήσει ως συνήθως, για λόγους καλύτερης προετοιμασίας, το νέο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων «Εξοικονομώ-Αυτονομώ». 

Από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας δόθηκε στη δημοσιότητα εκτεταμένη προδημοσίευση των βασικών σημείων του Οδηγού του νέου προγράμματος, για την καλύτερη προετοιμασία όλων των εμπλεκομένων, ενόψει και της έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την προκήρυξη του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ που θα εκδοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στόχος της προδημοσίευσης είναι να δοθεί επαρκής χρόνος όχι μόνο στους ενδιαφερόμενους πολίτες, αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους, να ετοιμάσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή της αίτησής τους σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που προαναφέρθηκε να εξοικειωθούν με τις αλλαγές που επέρχονται σε σχέση με τα προηγούμενα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον». Στο πλαίσιο αυτό, από την Τρίτη 20 Οκτωβρίου θα αρχίσει να λειτουργεί helpdesk με γραμμές τηλεφωνικής εξυπηρέτησης για την καλύτερη προετοιμασία του κοινού.

Υπενθυμίζεται ότι το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» θα έχει προϋπολογισμό 850 εκατ. ευρώ και θα παραμείνει «ανοιχτό» μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πόρων ανά περιφέρεια. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος περιλαμβάνει πόρους επιχορήγησης ύψους € 803 εκατ. (κατανεμημένους ανά περιφέρεια σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί) και πόρους από το υφιστάμενο Ταμείο του προγράμματος Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ για την εξυπηρέτηση δανείων. Οπως η ΠΟΜΙΔΑ έχει τονίσει, πρόκειται για "σταγόνα εν τω ωκεανώ"  σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες, αλλά και με την υποχρεωτικότητα που θα επιβληθεί σταδιακά στους ιδιοκτήτες όλων των υφισταμένων κτιρίων να τα ανακαινίσουν, είτε μπορούν, είτε όχι, με τραγικά αποτελέσματα σε βάρος της κοινωνίας... 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!