Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΜΙΔΑ Μόνο προαιρετικές οι μειώσεις ενοικίων τον Οκτώβριο!

Η πρόσφατη επιστολή ΠΟΜΙΔΑ-ΕΣΑ προς το ΥΠΟΙΚ να διευκρινίσει το ταχύτερο δυνατόν ποιοί ΚΑΔ θα υπαχθούν στο καθεστώς της προαιρετικής μείωσης μισθωμάτων, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να πάρουν σύντομα τις αποφάσεις τους, αλλά κυρίως τα αλλεπάλληλα διαβήματα και η επιμονή της ΠΟΜΙΔΑ να τερματιστούν οι αναγκαστικές μειώσεις ενοικίων, και να επεκταθούν οι προαιρετικές, φαίνεται ότι έπιασαν τόπο.

Με απόφαση του ΥΠΟΙΚ οι μέχρι τώρα πέντε κατηγορίες δραστηριοτήτων (εστίαση, τουρισμός, μεταφορές, πολιτισμός, αθλητισμός) για τις οποίες προβλέπονταν υποχρεωτικές μειώσεις, φαίνεται ότι έχουν όλες προστεθεί στην κατηγορία που προβλέπει τη φορολογική συμψηφιστική επιστροφή του 12% του αρχικού ενοικίου, στις προαιρετικές μειώσεις ενοικίων κατά ποσοστό τουλάχιστον 30%, για το μήνα Οκτώβριο 2020. Ετσι η μείωση μισθωμάτων εξαρτάται πλέον από τη συνεννόηση και συμφωνία ιδιοκτήτη και ενοικιαστή.

Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση Α. 1225/2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!