Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Βρετανία: Η Shell ανακοινώνει τα σχέδια για περικοπή 7.000-9.000 θέσεων εργασίας λόγω της μείωσης της ζήτησης για πετρέλαιο

Ο αγγλο-ολλανδικός πετρελαϊκός κολοσσός Royal Dutch Shell ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να προχωρήσει στην περικοπή 7.000 έως 9.000 θέσεων εργασίας στο πλαίσιο μιας μεγάλης αναδιάρθρωσης προκειμένου να μειώσει τις δαπάνες του μετά την πτώση της ζήτησης και της τιμής του πετρελαίου.

Περίπου 1.500 άτομα έχουν ήδη αποχωρήσει από τον όμιλο μέσω εθελουσίας εξόδου, ενώ οι υπόλοιπες αποχωρήσεις, των οποίων ο ακριβής αριθμός μένει να οριστικοποιηθεί, θα γίνει έως το 2022. Συνολικά, η αναδιοργάνωση αναμένεται να επιτρέψει στη Shell να εξοικονομήσει μεταξύ 2 και 2,5 δισεκ. δολαρίων ετησίως.

Όπως και η ανταγωνίστριά του BP που έχει επίσης ανακοινώσει την περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας, ο όμιλος βρίσκεται αντιμέτωπος όχι μόνο με το σοκ της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει πλήξει σοβαρά την οικονομική δραστηριότητα και τις μετακινήσεις και κατά συνέπεια την παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο αλλά και την πρόκληση της ενεργειακής μετάβασης.

Μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου, οι τιμές του μαύρου χρυσού κατέρρευσαν λόγω των μέτρων περιορισμού που επιβλήθηκαν σε όλο τον κόσμο, σημειώνοντας για πρώτη φορά βουτιά σε αρνητικό έδαφος.

Έκτοτε έχουν αυξηθεί γύρω στα 40 δολάρια το βαρέλι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!