Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Επιμελητήριο Χανίων Πρόταση για αξιοποίηση μέρους των Ενετικών Νεωρίων για τη δημιουργία κέντρου προβολής των κρητικών προϊόντων

Την αξιοποίηση ενός από τα Ενετικά Νεώρια της παλιάς πόλης των Χανίων ως εκθεσιακού κέντρου, όπου θα προβάλλεται ο αγροτικός και διατροφικός πλούτος της Κρήτης, προτείνει με επιστολή του το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης. Η πρόταση του Επιμελητηρίου είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που είναι σε εξέλιξη και αφορά τις χρήσεις του συγκροτήματος των Νεωρίων, όταν ολοκληρωθεί η αποκατάσταση τους.

Μέσω της πρότασης του, το Επιμελητήριο Χανίων προτείνει την δημιουργία του κέντρου διαρρυθμισμένου σε θεματικές ενότητες, οι οποίες θα αναδεικνύουν και θα προωθούν στον επισκέπτη με αποτελεσματικό και ελκυστικό τρόπο τον αγροδιατροφικό πλούτο των Χανίων και του νησιού με την προβολή νωπών και ζωικών προϊόντων, μεταποιημένων φυτικών προϊόντων (όπως ελαιόλαδο, κρασί, πετιμέζι, χαρουπόμελο, ελιές, πάστα ελιάς, τουρσί, σταφίδες), μεταποιημένων ζωικών προϊόντων (όπως τυριά, γαλακτοκομικά, κρεατοσκευάσματα, προϊόντα με βάση το κρέας), μη εδώδιμα φυτικά προϊόντα, νερά, ποτά , προϊόντα αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας, καθώς και προϊόντα αρτοποιίας - ζαχαροπλαστικής.

Παράλληλα, σύμφωνα με την πρόταση του Επιμελητηρίου στο εκθεσιακό κέντρο προτείνεται η διοργάνωση πολυδιάστατων πολιτιστικών, προωθητικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων και γαστρονομικών ημερίδων με επίκεντρο τον αγροδιατροφικό πλούτο των Χανίων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η πρόταση, «το πρωτοποριακό κέντρο θα μπορούσε να αφιερώσει σημαντικούς πόρους της αποστολής του στην ολοκληρωμένη και συστηματική εκπαίδευση της μαθητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας της Ελλάδας και του εξωτερικού στην υψηλή προστιθέμενη αξία της κρητικής διατροφής και παράδοσης για την υγεία και ευεξία».

Σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αντώνης Ροκάκης επισημαίνει ότι «τα προϊόντα της Κρητικής γης αποτελούν και σήμερα δυναμικό μοχλό ανάπτυξης και εξωστρέφειας της τοπικής οικονομίας με σημαντικές επενδύσεις και τις περισσότερες εξαγωγές (53,6%), οι οποίες εξασφαλίζουν πολύτιμη απασχόληση και ευημερία στη Χανιώτικη κοινωνία.

Τα Νεώρια από τον 16ο αιώνα μ.Χ. αποτέλεσαν τη «γέφυρα» των Ενετών δημιουργών τους με τον υπόλοιπο κόσμο, σύμβολο εξωστρέφειας της εμπορικής & κοινωνικής ανάπτυξης των Χανίων για εκατοντάδες χρόνια.

Το πολυδιάστατο εκθεσιακό κέντρο διεθνών προδιαγραφών, προτείνεται να αποτελέσει τη νέα «γέφυρα» του Χανιώτικου αγροδιατροφικού τομέα και μεταποίησης προς το μέλλον».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!