Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Γερμανία προϋπολογισμός Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς υπερασπίστηκε το «τεράστιο» νέο χρέος λόγω κορωνοϊού

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς υπερασπίστηκε το υψηλό επίπεδο του νέου χρέους λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

«Τα τεράστια ποσά των δανείων είναι απαραίτητα για να διασφαλιστούν οι  μελλοντικές δυνατότητες της χώρας. Το να μην ενεργεί κανείς θα ήταν πολύ πιο ακριβό από το να ενεργεί», είπε σήμερα στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο (Bundestag).

Η αντιπολίτευση από την πλευρά της τον κατηγόρησε ότι ο προϋπολογισμός που κατέθεσε είναι αφερέγγυος και ότι είναι προεκλογικού χαρακτήρα.

Το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2021 προβλέπει νέο χρέος 96,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Για το τρέχον έτος, ο Σολτς είχε ήδη εξασφαλίσει την δυνατότητα να λάβει νέα δάνεια ύψους 218,5 δισεκατομμυρίων ευρώ με δύο συμπληρωματικούς προϋπολογισμούς.

«Πρόκειται για «πολλά, πολλά χρήματα», παραδέχτηκε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός ενόψει των νέων χρεών.

« Όπως για το 2020, θέλω να γίνει επίσης μια εξαίρεση από τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ισοσκελισμένο προϋπολογισμό  και για το 2021. Είναι απαραίτητο και σωστό να αντιδρούμε αποφασιστικά προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κρίση του κορωνοϊού και επίσης να αντιδρούμε με όλη μας τη δύναμη», πρόσθεσε.

«Τα προηγούμενα μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της κρίσης του κορωνοϊού είχαν αποτελέσματα: Η οικονομική δραστηριότητα ανακάμπτει και η εμπιστοσύνη  των καταναλωτών βελτιώνεται. Παρ 'όλα αυτά, υπάρχουν ακόμη σημαντικοί στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν. Δεν έχουμε ακόμα ξεπεράσει την κρίση», τόνισε ο Σολτς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!