Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Βασίλης Σπανάκης Άμεση ανάγκη παράτασης προθεσμιών λόγω των σοβαρών προβλημάτων στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες της Α.Α.Δ.Ε.

Προς:

  • τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα
  • τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση
  • τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου ​

Θέμα: «Άμεση ανάγκη παράτασης προθεσμιών λόγω των σοβαρών προβλημάτων στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες της Α.Α.Δ.Ε.»

Κύριοι Υπουργοί,

Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγουν οι προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων στους Δήμους καθώς και για την υποβολή υπαγωγής των αυθαίρετων κατασκευών και υποβολής δικαιολογητικών. 

Επίσης, πριν λίγα εικοσιτετράωρα αναρτήθηκαν στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. του 2020.

Όμως, η πλατφόρμα Δήλωσης Διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας κυρίως λόγω του υπερβολικού όγκου δεδομένων. Παράλληλα, η πλατφόρμα της δήλωσης τ.μ. συνδέεται με την εφαρμογή του Taxisnet για το E9 η οποία επίσης έχει μεγάλο πρόβλημα σύνδεσης και λειτουργίας.

Όπως αναφέρει πλήθος φοροτεχνικών και πολιτών, από την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου είναι σχεδόν αδύνατη η είσοδος στις παραπάνω σχετικές πλατφόρμες αλλά και στην εφαρμογή για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. για την σχετική εκτύπωση των εκκαθαριστικών.

Η υπολειτουργία του Taxisnet συμπαρασύρει και άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες όπως για παράδειγμα του E.Φ.Κ.Α..

Λόγω των τεχνικών προβλημάτων είναι σχεδόν αδύνατον τόσο οι φορολογούμενοι-ιδιοκτήτες όσο και οι φοροτεχνικοί που είναι επιβαρυμένοι με την διεκπεραίωση πλήθους δηλώσεων για λογαριασμό των πελατών τους, να μπορέσουν να υποβάλουν εμπρόθεσμα τις σχετικές δηλώσεις.

Ως εκ τούτου, είναι επιτακτική η ανάγκη να δοθεί παράταση για τις δηλώσεις των αδήλωτων τετραγωνικών στους Δήμους και επίσης να λυθούν άμεσα τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάζονται στις παραπάνω ηλεκτρονικές πλατφόρμες και εφαρμογές κάθε φορά που υπάρχει αυξημένος όγκος δεδομένων. 

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Είναι εις γνώσιν σας τα παραπάνω προβλήματα που παρουσιάζονται στις διάφορες ηλεκτρονικές πλατφόρμες;
  2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε προκειμένου να λυθούν άμεσα τα προβλήματα λειτουργίας στο TaxisNet, στην πλατφόρμα Δήλωσης Διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων και στις υπόλοιπες εφαρμογές της Α.Α.Δ.Ε.;
  3. Προτίθεστε να προχωρήσετε σε παράταση της προθεσμίας για τις δηλώσεις διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων στους Δήμους;
  4. Τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να επιλυθούν οριστικά τα τεχνικά προβλήματα των ηλεκτρονικών εφαρμογών της Α.Α.Δ.Ε.;

Ο ερωτών Βουλευτής
Βασίλειος-Πέτρος Ν. Σπανάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!