Οικονομικές Ειδήσεις

Βρετανία Η κυβέρνηση προωθεί προγράμματα επαγγελματικών δεξιοτήτων ενηλίκων, προκειμένου να αποκτήσουν νέες δεξιότητες

Η Βρετανία θα ενεργοποιήσει επιλογές εκμάθησης νέων επαγγελματικών δεξιοτήτων για ενηλίκους, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της παραγωγικότητας, αλλά και οικονομικής ανάκαμψης της χώρας από την κρίση του κορωνοϊού, όπως θα ανακοινώσει σήμερα, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Το ποσοστό της ανεργίας βρίσκεται ήδη άνω του 4%, ενώ αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο, καθώς η εφαρμογή του προγράμματος επιδότησης της εργασίας που εφαρμόστηκε από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, εκπνέει τον επόμενο μήνα και θα αντικατασταθεί από την εφαρμογή ενός μικρότερου προγράμματος υποστήριξης των θέσεων εργασίας.

«Αλίμονο, δε μπορούμε να διασώσουμε κάθε θέση εργασίας. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε [επαγγελματικές] δεξιότητες στους ανθρώπους για να βρουν και να δημιουργήσουν νέες και καλύτερες θέσεις εργασίας» θα τονίσει σήμερα, στη διάρκεια ομιλίας του ο Τζονσον, σύμφωνα με αποσπάσματα της, που δόθηκαν εκ των προτέρων στη δημοσιότητα από το γραφείο του.

«Μετασχηματίζουμε τις βασικές αρχές του συστήματος δεξιοτήτων, ώστε ο καθένας να έχει την ευκαιρία κατάρτισης και επανακατάρτισης» θα εξηγήσει ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!