Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

Υ.Α. 97792/2020 Έγκριση Οδηγού( Προγράμματος ) Ελέγχου Επενδύσεων των Αναπτυξιακών Νόμων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ
ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Αθήνα, 18-09-2020

Αριθ. Πρωτ. : 97792 - 18-09-2020

ΑΠΟΦΑΣΗ

ΘΕΜΑ: Έγκριση Οδηγού( Προγράμματος ) Ελέγχου Επενδύσεων των Αναπτυξιακών Νόμων.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Σε εφαρμογή του άρθρου 16 παρ. 9 του νόμου 4399/2016 (Α΄117) εγκρίνουμε την νέα έκδοση Οδηγού ( Προγράμματος ) Ελέγχου Επενδύσεων (Ο.Π.Ε.Ε.) «ο οποίος εξειδικεύει τη μέθοδο και κάθε άλλο θέμα σχετικά με την ορθή εκτέλεση του ελέγχου και την ισότιμη αντιμετώπιση των φορέων των επενδυτικών σχεδίων».

Η έκδοση του Ο.Π.Ε.Ε. εντάσσεται στη διαρκή και συστηματική προσπάθεια του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη δημιουργία σαφούς θεσμικού πλαισίου εντός του οποίου τόσο οι φορείς εφαρμογής των αναπτυξιακών νόμων όσο και οι επιχειρήσεις που σχεδιάζουν και υλοποιούν επενδυτικά σχέδια, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων αυτών θα γνωρίζουν με ασφάλεια το περιεχόμενο και τις διαδικασίες αξιολόγησης, υλοποίησης, ελέγχου, χρηματοδότησης και τήρησης των υποχρεώσεων για τις ενισχυόμενες επενδύσεις.

Ο Ο.Π.Ε.Ε. αφορά στο σύνολο των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υπαχθεί και θα υπαχθούν στις διατάξεις των αναπτυξιακών νόμων και καλύπτει όλες τις πιθανές διαφοροποιήσεις που προκύπτουν αναλόγως του είδους της επένδυσης, το μέγεθος και της νομικής μορφής της επιχείρησης, των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του επενδυτικού σχεδίου π.χ. ιδία συμμετοχή (αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, χρήση φορολογηθέντων αποθεματικών κ.λπ.), δανεισμός επιχείρησης (τραπεζικό ή ομολογιακό δάνειο κλπ.), προμήθεια εξοπλισμού από την Ελλάδα ή χώρες του εξωτερικού, δυνατότητα ιδιοκατασκευής, κ.λπ.

Ο Ο.Π.Ε.Ε., πρέπει να εφαρμόζεται απ΄ όλα τα μέλη του Εθνικού Μητρώου Πιστοποιημένων Ελεγκτών (Ε.Μ.Π.Ε.) και τους ορκωτούς ελεγκτές-λογιστές ή ελεγκτικές εταιρείες και σ΄ όλα τα επενδυτικά σχέδια ανεξαρτήτως του Φορέα Υπαγωγής (Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Διευθύνσεις Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφερειών), κατά την τόσο σημαντική, για τα καθεστώτα παροχής Κρατικών Ενισχύσεων, ελεγκτική διαδικασία.

Η παρούσα εγκριτική μας πράξη να αναρτηθεί στη Διαύγεια καθώς και στην οικεία ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με συνημμένο τον Οδηγό ( Πρόγραμμα ) Ελέγχου Επενδύσεων.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ

Ακολουθεί ο Οδηγός Ελέγχου Επενδύσεων των Αναπτυξιακών Νόμων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!