Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Χανιά Εκδηλώσεις και δράσεις στην πόλη στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας»

Με στόχο την ενθάρρυνση του κοινού στη χρήση των αστικών συγκοινωνιών για τις μετακινήσεις στην πόλη, το αστικό ΚΤΕΛ Χανίων και ο δήμος προσέφεραν σήμερα από τις 7.30 το πρωί έως τις 11 δωρεάν δρομολόγια προς τις περιοχές Μουρνιές, Νεροκούρου, Περιβόλια, Σόδυ και Κουμπελή.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» στην οποία συμμετέχει και ο δήμος Χανίων με σειρά δράσεων και εκδηλώσεων.

Στις δράσεις συμμετέχει και η Δημοτική Επιχείρηση «ΚΥΔΩΝ A.E» που έχει την ευθύνη λειτουργίας του κλειστού χώρου στάθμευσης της πόλης και διοργανώνει κλήρωση με έπαθλο ένα ποδήλατο.

Στην κλήρωση μπορούν να συμμετέχουν πολίτες που από σήμερα έως και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου θα σταθμεύσουν τα οχήματά τους στον δημοτικό χώρο στάθμευσης.

Παράλληλα, ο δήμος Χανίων διοργανώνει δύο διαγωνισμούς με έπαθλα ποδήλατο, κράνη ποδηλάτου και δωρεάν μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Πρόκειται για τον διαγωνισμό ζωγραφικής με τον τίτλο « Μέσα», που ξεκινάει σήμερα Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 5 Οκτωβρίου.

Διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων για τα σχολεία της.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αποτυπώσουν οι μαθητές / τριες σε χαρτί την καθημερινή τους μετακίνηση με τα δημόσια μέσα μεταφοράς ή τη μετακίνησή τους με εναλλακτικά μέσα.

Ακόμα διοργανώνεται Διαγωνισμός Ψηφιακής Φωτογραφίας, με θέμα «Η φύση είναι μεγάλη και αιώνια, ενώ εμείς μικροί κι εφήμεροι!».

Θα διαρκέσει από σήμερα έως τις 5 Οκτωβρίου και μπορούν να λάβουν μέρος σε αυτόν όλοι οι Χανιώτες, μικροί και μεγάλοι.

Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού όλες οι φωτογραφίες θα ανέβουν στη σελίδα του Instagram του δήμου Χανίων και οι έξι, που θα συγκεντρώσουν τα περισσότερα likes θα κερδίσουν από μια μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών, προσφορά του δήμου Χανίων και του αστικού ΚΤΕΛ Χανίων.

Οι τρεις καλύτερες θα κοσμήσουν το Φουαγιέ του δήμου.

Στις δράσεις συμμετέχει και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων που διοργανώνει εκπαιδευτική δραστηριότητα, με τίτλο: «Με το ποδήλατο μου οδηγώ, τα εμπόδια ξεπερνώ!» Στόχος της δράσης είναι η κατανόηση από τους μαθητές της συμβολής της ποδηλασίας στον οικολογικό τρόπο ζωής.

Η δραστηριότητα είναι από σήμερα Δευτέρα διαδικτυακά διαθέσιμη για μικρούς και μεγάλους στην ιστοσελίδα του δήμου Χανίων www.chania.gr και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης www.librarychania.gr όπως και στις αντίστοιχες σελίδες τους στο Facebook.

Στο πλαίσιο των δράσεων, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων θα προβάλλει την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου διαδικτυακά ταινίες για την ευαισθητοποίηση της οικολογικής συνείδησης και την καλλιέργεια της κουλτούρας χρήσης εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, ενώ ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας θα βιντεοσκοπήσει προπονήσεις και μέσα από μια σύντομη παρουσίαση - συζήτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου, θα επιχειρήσει να απαντήσει στο ερώτημα: «Γιατί να τρέξω Μαραθώνιο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!