Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Γερμανία Βελτιώθηκε το επενδυτικό κλίμα στη χώρα παρά τις αντιξοότητες του Brexit και της Covid-19

Το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία βελτιώθηκε απρόσμενα τον Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών ZEW, σε μια ένδειξη ότι διατηρούνται οι εκτιμήσεις για ανάκαμψη από την κρίση του κορωνοϊού παρά τις αντιξοότητες από τις καθυστερήσεις στις συνομιλίες του Brexit και την αύξηση των νέων κρουσμάτων της Covid-19.

Σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του ινστιτούτου ZEW, ο δείκτης οικονομικού κλίματος αυξήθηκε στις 77,4 μονάδες από τις 71,5 μονάδες ένα μήνα νωρίτερα.

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 69,8 μονάδες.

«Ο δείκτης ZEW αυξήθηκε και πάλι, υποδηλώνοντας ότι οι ειδικοί συνεχίζουν να αναμένουν μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας», ανέφερε σε ανακοίνωση ο πρόεδρος του ZEW Άχιμ Βάμπαχ.

«Οι καθυστερήσεις στις συνομιλίες για το Brexit και τα αυξανόμενα κρούσματα της Covid-19 δεν κατάφεραν να περιορίσουν το θετικό κλίμα».

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών αυξήθηκε στις -66,2 μονάδες από τις -81,3 ένα μήνα νωρίτερα. Αναλυτές προέβλεπαν να διαμορφωθεί στις -72,0.

Ο Βάμπαχ δήλωσε, ωστόσο, ότι αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα σε κάποιους κλάδους.

«Οι ακόμα αρνητικές προοπτικές για τον τραπεζικό κλάδο αποκαλύπτουν τους φόβους για αυξανόμενο αριθμό δανείων που δεν αποπληρώνονται τους επόμενους έξι μήνες», δήλωσε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!