Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Εργασίας

ΕΦΚΑ 183911/2020 Συγχώνευση και μεταφορά αρμοδιοτήτων ΠεριφερειακώνΤμημάτων / Γραφείων τ. ΕΤΑΑ σε Υποκαταστήματα Μισθωτών.

Αριθμ. 183911

ΦΕΚ B’ 3458/19.08.2020

Συγχώνευση και μεταφορά αρμοδιοτήτων ΠεριφερειακώνΤμημάτων / Γραφείων τ. ΕΤΑΑ σε Υποκαταστήματα Μισθωτών.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:

1.1.Των άρθρων 51 παρ. 1, 57 και 59 του ν. 4387/2016 «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις» (Α΄ 85).

1.2. Του π.δ. 8/2019 «Οργανισμός Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)» (Α’8) και ειδικά το άρθρο 87.

1.3.Του ν. 4670/2020 «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) και άλλες διατάξεις» (Α΄ 43/1989).

1.4. Του π.δ. 266/1989 «Οργανισμός του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (I.K.A.)» (Α’127).

1.5. Του π.δ. 62/2005 «Οργανισμός του Ταμείου Συντάξεων Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΣΜΕΔΕ)» (Α΄ 68/2006).

1.6. Του π.δ. 262/1988 περί «Σύστασης Υπηρεσιών και Θέσεων στο Ταμείο Συντάξεως και Αυτασφαλίσεως Υγειονομικών» (Α΄ 119) καθώς και του π.δ. 24/1999 περί «Σύστασης Περιφερειακών Υπηρεσιών μεταφορά θέσεων στο Ταμείο Συντάξεως και Αυτασφαλίσεως Υγειονομικών».

2. Τις υπό στοιχεία 171/Συν. 19η/25-06-2020 (ΑΔΑ: ΩΩΚΜ465ΧΠΙ-Π4Χ) και 254/Συν. 23η/30-07-2020 (ΑΔΑ: Ω6ΟΞ465ΧΠΙ-2ΨΚ) αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του e-Ε.Φ.Κ.Α.

3.Την ανάγκη για εύρυθμη λειτουργία του Φορέα, ενόψει της υλοποίησης του οργανογράμματος του e-ΕΦΚΑ (π.δ. 8/2019) στην περιοχή αρμοδιότητας της Περιφερειακής Υπηρεσίας Συντονισμού και Υποστήριξης (ΠΥΣΥ) Ηπείρου και Κέρκυρας και της Περιφερειακής Υπηρεσίας Συντονισμού και Υποστήριξης (ΠΥΣΥ) Κεντρικής Μακεδονίας.

4. Το γεγονός ότι από την παρούσα δεν προκαλείται επιπλέον δαπάνη στον προϋπολογισμό του Φορέα, αποφασίζουμε:

I.Τη συγχώνευση του ΠεριφερειακούΤμήματος Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΕΔΕ) Ηπείρου (Ιωάννινα) και του Περιφερειακού Τμήματος Υγειονομικών Ιωαννίνων στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Μισθωτών Ιωαννίνων, του Περιφερειακού Γραφείου Μηχανικών και ΕΔΕ Κέρκυρας στο Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Κέρκυρας, του Περιφερειακού Γραφείου Μηχανικών και ΕΔΕ Άρτας στο Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Άρτας, του Περιφερειακού Γραφείου Μηχανικών και ΕΔΕ Πρέβεζας στο Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Πρέβεζας και του Περιφερειακού Γραφείου Μηχανικών και ΕΔΕ Κιλκίς στο Β΄Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Κιλκίς.

II. Οι αρμοδιότητες των Υπηρεσιών που συγχωνεύονται ως άνω μεταφέρονται αναλυτικά ως ακολούθως:

1. Στα Τμήματα Α΄ και Β΄ Απονομής Συντάξεων του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Μισθωτών Ιωαννίνων μεταφέρονται οι ακόλουθες αρμοδιότητες:

1.1. Από το Περιφερειακό Τμήμα Μηχανικών και ΕΔΕ Ηπείρου (Ιωάννινα) για τους ασφαλισμένους του τ. ΕΤΑΑ- Μηχανικών:

1.1.1. Παραλαβή αιτήσεων συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του υποκαταστήματός τους, έλεγχος και ενημέρωση του ασφαλισμένου για τυχόν οφειλές ή ελλείψεις, συμπλήρωση του φακέλου και στη συνέχεια αποστολή του στις κεντρικές υπηρεσίες για τελικό έλεγχο και έκδοση της συνταξιοδοτικής απόφασης.

1.1.2. Η παραπομπή σε ΚΕΠΑ.

1.2. Από το ΠεριφερειακόΤμήμα Υγειονομικών Ιωαννίνων για τους ασφαλισμένους του τ. ΕΤΑΑ-Υγειονομικών:

1.2.1. Η παροχή πληροφοριών, η παραλαβή, πρωτοκόλληση, έλεγχος και αποστολή των πάσης φύσεως εγγράφων και δικαιολογητικών στην Περιφερειακή Διεύθυνση Συντάξεων και ΠρόνοιαςΤομέα Υγειονομικών.

2. ΣτοΤμήμα Παροχών Ασθενείας του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Μισθωτών Ιωαννίνων μεταφέρονται οι ακόλουθες αρμοδιότητες από το ΠεριφερειακόΤμήμα Μηχανικών και ΕΔΕ Ηπείρου (Ιωάννινα) για τους ασφαλισμένους του τ. ΕΤΑΑ-Μηχανικών:

2.1. Η παραλαβή αιτήσεων για παροχές σε χρήμα.

3. Στο Τμήμα Εσόδων Κοινών Επιχειρήσεων του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Μισθωτών Ιωαννίνων:

3.1. Από το Περιφερειακό Τμήμα Μηχανικών και ΕΔΕ Ηπείρου (Ιωάννινα) για τους ασφαλισμένους του τ. ΕΤΑΑ- Μηχανικών:

3.1.1. Η τήρηση και διαχείριση ηλεκτρονικού αρχείου ασφαλισμένων και εργοδοτών.

3.1.2. Η χορήγηση βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας και κάθε είδους βεβαιώσεων.

3.1.3. Η μέριμνα παρακολούθησης, ελέγχου, είσπραξης, επιστροφής και έκδοση πράξεων διακανονισμού των ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων και των εργοδοτών.

3.2. Από το Περιφερειακό Τμήμα Υγειονομικών Ιωαννίνων για τους ασφαλισμένους του τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ:

3.2.1. Η μέριμνα για την υπαγωγή στην ασφάλιση των Κλάδων Σύνταξης και Ασθένειας του τ. ETAA- Υγειονομικών.

3.2.2. Η έκδοση βεβαιώσεων υπαγωγής στην Ασφάλιση και βεβαιώσεων καταβολών για φορολογική χρήση για τους ασφαλισμένους του τ. ETAA-Υγειονομικών.

3.2.3. Η έκδοση ασφαλιστικών λογαριασμών, όπου υπάρχει δυνατότητα, για τους ασφαλισμένους του τ. ETAA-Υγειονομικών.

4. ΣτοΤμήμα Μητρώου του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Μισθωτών Ιωαννίνων:

4.1. Από το Περιφερειακό Τμήμα Μηχανικών και ΕΔΕ Ηπείρου (Ιωάννινα) για τους ασφαλισμένους του τ. ΕΤΑΑ- Μηχανικών:

4.1.1. Η μέριμνα για τη χορήγηση/παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας των κατά νόμο δικαιούχων.

4.1.2. Η επικαιροποίηση του Μητρώου με κάθε είδους μεταβολές.

4.2. Από το Περιφερειακό Τμήμα Υγειονομικών Ιωαννίνων για τους ασφαλισμένους του τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ:

4.2.1. Η μέριμνα για τη χορήγηση/παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας και οι εγγραφές-διαγραφές των μελών των ασφαλισμένων του Τομέα Υγειονομικών του τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ.

4.2.2. Η παρακολούθηση και η πραγματοποίηση των μεταβολών μητρώου ασφαλισμένων.

5. Στο Τμήμα Παροχών Συντάξεων του Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Κέρκυρας μεταφέρονται οι ακόλουθες αρμοδιότητες από το Περιφερειακό Γραφείο Μηχανικών και ΕΔΕ Κέρκυρας για τους ασφαλισμένους του τ. ΕΤΑΑ-Μηχανικών:

5.1. Η παραλαβή αιτήσεων συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του υποκαταστήματός τους, ο έλεγχος και η ενημέρωση του ασφαλισμένου για τυχόν οφειλές ή ελλείψεις, η συμπλήρωση του φακέλου και στη συνέχεια η αποστολή του στις κεντρικές υπηρεσίες για τελικό έλεγχο και έκδοση της συνταξιοδοτικής απόφασης.

5.2. Η παραπομπή σε ΚΕΠΑ.

6. Στο Τμήμα Παροχών Ασθενείας του Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Κέρκυρας μεταφέρονται οι ακόλουθες αρμοδιότητες από το Περιφερειακό Γραφείο Μηχανικών και ΕΔΕ Κέρκυρας για τους ασφαλισμένους του τ. ΕΤΑΑ-Μηχανικών:

6.1. Η παραλαβή αιτήσεων για παροχές σε χρήμα.

7. Στο Τμήμα Εσόδων Κοινών Επιχειρήσεων του Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Κέρκυρας μεταφέρονται οι ακόλουθες αρμοδιότητες από το Περιφερειακό Γραφείο Μηχανικών και ΕΔΕ Κέρκυρας για τους ασφαλισμένους του τ. ΕΤΑΑ-Μηχανικών:

7.1. Η τήρηση και διαχείριση ηλεκτρονικού αρχείου ασφαλισμένων και εργοδοτών.

7.2. Η χορήγηση βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας και κάθε είδους βεβαιώσεων.

7.3. Η μέριμνα παρακολούθησης, ελέγχου, είσπραξης, επιστροφής και έκδοση πράξεων διακανονισμού των ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων και των εργοδοτών.

8. Στο Γραφείο Μητρώου του Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Κέρκυρας μεταφέρονται οι ακόλουθες αρμοδιότητες από το Περιφερειακό Γραφείο Μηχανικών και ΕΔΕ Κέρκυρας για τους ασφαλισμένους του τ. ΕΤΑΑ- Μηχανικών:

8.1. Η μέριμνα για τη χορήγηση/παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας των κατά νόμο δικαιούχων.

8.2. Η επικαιροποίηση του Μητρώου με κάθε είδους μεταβολές.

9. Στο Τμήμα Παροχών Συντάξεων - Ασθενείας του Τοπικού Υποκαταστήματος ΜισθωτώνΆρτας μεταφέρονται οι ακόλουθες αρμοδιότητες από το Περιφερειακό Γραφείο Μηχανικών και ΕΔΕΆρτας για τους ασφαλισμένους του τ. ΕΤΑΑ-Μηχανικών:

9.1. Η παραλαβή αιτήσεων συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του υποκαταστήματός τους, ο έλεγχος και η ενημέρωση του ασφαλισμένου για τυχόν οφειλές ή ελλείψεις, η συμπλήρωση του φακέλου και στη συνέχεια η αποστολή του στις κεντρικές υπηρεσίες για τελικό έλεγχο και έκδοση της συνταξιοδοτικής απόφασης.

9.2. Η παραπομπή σε ΚΕΠΑ.

9.3. Η παραλαβή αιτήσεων για παροχές σε χρήμα.

10. ΣτοΤμήμα Εσόδων τουΤοπικού Υποκαταστήματος ΜισθωτώνΆρτας μεταφέρονται οι ακόλουθες αρμοδιότητες από το Περιφερειακό Γραφείο Μηχανικών και ΕΔΕ Άρτας για τους ασφαλισμένους του τ. ΕΤΑΑ-Μηχανικών:

10.1. Η τήρηση και διαχείριση ηλεκτρονικού αρχείου ασφαλισμένων και εργοδοτών.

10.2. Η χορήγηση βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας και κάθε είδους βεβαιώσεων.

10.3. Η μέριμνα παρακολούθησης, ελέγχου, είσπραξης, επιστροφής και έκδοση πράξεων διακανονισμού των ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων και των εργοδοτών.

11. Στο Γραφείο Μητρώου του Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Άρτας μεταφέρονται οι ακόλουθες αρμοδιότητες από το Περιφερειακό Γραφείο Μηχανικών και ΕΔΕΆρτας για τους ασφαλισμένους του τ. ΕΤΑΑ- Μηχανικών:

11.1. Η μέριμνα για τη χορήγηση/παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας των κατά νόμο δικαιούχων.

11.2. Η επικαιροποίηση του Μητρώου με κάθε είδους μεταβολές.

12. Στο Τμήμα Παροχών Συντάξεων - Ασθενείας του Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Πρέβεζας μεταφέρονται οι ακόλουθες αρμοδιότητες από το Περιφερειακό Γραφείο Μηχανικών και ΕΔΕ Πρέβεζας για τους ασφαλισμένους του τ. ΕΤΑΑ-Μηχανικών:

12.1. Η παραλαβή αιτήσεων συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του υποκαταστήματός τους, ο έλεγχος και η ενημέρωση του ασφαλισμένου για τυχόν οφειλές ή ελλείψεις, η συμπλήρωση του φακέλου και στη συνέχεια η αποστολή του στις κεντρικές υπηρεσίες για τελικό έλεγχο και έκδοση της συνταξιοδοτικής απόφασης.

12.2. Η παραπομπή σε ΚΕΠΑ.

12.3. Η παραλαβή αιτήσεων για παροχές σε χρήμα.

13. Στο Τμήμα Εσόδων του Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Πρέβεζας μεταφέρονται οι ακόλουθες αρμοδιότητες από το Περιφερειακό Γραφείο Μηχανικών και ΕΔΕ Πρέβεζας για τους ασφαλισμένους του τ. ΕΤΑΑ- Μηχανικών:

13.1. Η τήρηση και διαχείριση ηλεκτρονικού αρχείου ασφαλισμένων και εργοδοτών.

13.2. Η χορήγηση βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας και κάθε είδους βεβαιώσεων.

13.3. Η μέριμνα παρακολούθησης, ελέγχου, είσπραξης, επιστροφής και έκδοση πράξεων διακανονισμού των ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων και των εργοδοτών.

14. Στο Γραφείο Μητρώου του Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Πρέβεζας μεταφέρονται οι ακόλουθες αρμοδιότητες από το Περιφερειακό Γραφείο Μηχανικών και ΕΔΕ Πρέβεζας για τους ασφαλισμένους του τ. ΕΤΑΑ- Μηχανικών:

14.1. Η μέριμνα για τη χορήγηση/παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας των κατά νόμο δικαιούχων.

14.2. Η επικαιροποίηση του Μητρώου με κάθε είδους μεταβολές.

15. ΣτοΤμήμα Παροχών Συντάξεων - Ασθενείας του Β΄ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Κιλκίς μεταφέρονται οι ακόλουθες αρμοδιότητες από το Περιφερειακό Γραφείο Μηχανικών και ΕΔΕ Κιλκίς για τους ασφαλισμένους του τ. ΕΤΑΑ-Μηχανικών:

15.1. Η παραλαβή αιτήσεων συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του υποκαταστήματός τους, ο έλεγχος και η ενημέρωση του ασφαλισμένου για τυχόν οφειλές ή ελλείψεις, η συμπλήρωση του φακέλου και στη συνέχεια η αποστολή του στις κεντρικές υπηρεσίες για τελικό έλεγχο και έκδοση της συνταξιοδοτικής απόφασης.

15.2. Η παραπομπή σε ΚΕΠΑ.

15.3. Η παραλαβή αιτήσεων για παροχές σε χρήμα.

16. Στο Τμήμα Εσόδων του Β΄ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Κιλκίς μεταφέρονται οι ακόλουθες αρμοδιότητες από το Περιφερειακό Γραφείο Μηχανικών και ΕΔΕ Κιλκίς για τους ασφαλισμένους του τ. ΕΤΑΑ- Μηχανικών:

16.1. Η τήρηση και διαχείριση ηλεκτρονικού αρχείου ασφαλισμένων και εργοδοτών.

16.2. Η χορήγηση βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας και κάθε είδους βεβαιώσεων.

16.3. Η μέριμνα παρακολούθησης, ελέγχου, είσπραξης, επιστροφής και έκδοση πράξεων διακανονισμού των ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων και των εργοδοτών.

17. Στο Γραφείο Μητρώου του Β΄ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Κιλκίς μεταφέρονται οι ακόλουθες αρμοδιότητες από το Περιφερειακό Γραφείο Μηχανικών και ΕΔΕ Κιλκίς για τους ασφαλισμένους του τ. ΕΤΑΑ-Μηχανικών:

17.1. Η μέριμνα για τη χορήγηση/παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας των κατά νόμο δικαιούχων.

17.2. Η επικαιροποίηση του Μητρώου με κάθε είδους μεταβολές.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 12 Αυγούστου 2020

Ο Διοικητής

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΛΑΡΗΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!