Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Χρηματιστήριο Εβδομαδιαία άνοδος 2,43%

Με άνοδο 2,43% έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την εβδομάδα που τελειώνει. Όμως η άνοδος των τιμών των μετοχών όχι μόνο δεν συνοδεύτηκε και από αξιόλογη αύξηση των συναλλαγών, αλλά η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών μειώθηκε σημαντικά κατά 28%, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η αγορά αντέδρασε βρίσκοντας στηρίγματα τόσο στην καλή σχετικά εικόνα των διεθνών αγορών, αλλά και στο ράλι που καταγράφηκε στην αγορά ομολόγων, με το 10ετές ελληνικό ομόλογο να διαμορφώνεται σε χαμηλό ιστορικά επίπεδο, στο 0,91%.

Όμως το γεωπολιτικό ρίσκο επέστρεψε μετά από ένα μικρό διάλειμμα στο Χ.Α., μετά την αναζωπύρωση της ελληνοτουρκικής κρίσης, στον απόηχο της συμφωνίας Ελλάδας και Αιγύπτου, ωθώντας τους επενδυτές σε ρευστοποιήσεις των θέσεών τους, ειδικά στις τραπεζικές μετοχές, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε την εβδομάδα στις 632,63 μονάδες, έναντι 617,61 μονάδων της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας εβδομαδιαία άνοδο 2,43%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει απώλειες 30,99%.

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε κοντά στην πρώτη στήριξη τις 630 μονάδες, ενώ χαμηλότερα στηρίξεις υπάρχουν στις 610 και στις 600 μονάδες.

Η πρώτη αντίσταση βρίσκεται στις 640 μονάδες και υψηλότερα στις 680 μονάδες.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE 25 έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο 2,29%, ενώ ο δείκτης FTSE MID CAP έκλεισε με άνοδο 3,97%.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο 2,92%, ενώ από τις αρχές του έτους υποχωρεί σε ποσοστό 64,78%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών στις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας ανήλθε στα 160,446 εκατ. ευρώ, ενώ η μέση αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 32,089 εκατ. ευρώ, από 44,481 εκατ. ευρώ της προηγούμενης εβδομάδος.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς την εβδομάδα αυτή αυξήθηκε κατά 1,027 δισ. ευρώ, ενώ από τις αρχές του έτους έχει μειωθεί κατά 16,843 δισ. ευρώ.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!