Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ευρωζώνη Μεγάλες διαφορές στη πτώση του ΑΕΠ μεταξύ των χωρών - μελών

Τα πλήγματα που επέφερε ο κορονοϊός στις οικονομίες της Ευρωζώνης ήταν πολύ διαφορετικά, όπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat για το ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Η συρρίκνωση της οικονομίας της Ευρωζώνης κατά 15% (σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019) συγκαλύπτει τις μεγάλες διαφορές μεταξύ των 10 χωρών (σε αυτές δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα), για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, με την πτώση του ΑΕΠ να κυμαίνεται από 3,7% στη Λιθουανία έως 22,1% στην Ισπανία.

Οι χώρες του Νότου έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες στις οικονομίες τους, οι οποίες είναι έως και διπλάσιες σε σχέση με αυτές της Γερμανίας, ενώ οι χώρες της Βαλτικής έχουν τις χαμηλότερες απώλειες. Μετά την Ισπανία, τη μεγαλύτερη πτώση του ΑΕΠ κατέγραψαν η Γαλλία (19%), η Ιταλία (17,3%) και η Πορτογαλία (16,5%), ενώ η πτώση στη Γερμανία ήταν 11,7%. Χαμηλότερη από τον μέσο όρο ήταν η μείωση του ΑΕΠ στο Βέλγιο (14,5%), την Αυστρία (13,3%), την Τσεχία (10,7%) και τη Λετονία (9,6%).

Η Eurostat ανέφερε ότι οι προσωρινές εκτιμήσεις της βασίζονται σε πηγές στοιχείων που δεν είναι πλήρεις και υπόκεινται σε περαιτέρω αναθεώρηση. Η επόμενη εκτίμηση για το ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου θα δημοσιευθεί στις 14 Αυγούστου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!