Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Εργασίας

ΕΦΚΑ 169665/2020 Μεταφορά οικονομικών αρμοδιοτήτων από Περιφερειακές Υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών

Αριθμ. 169665

ΦΕΚ Β 3138-30.07.2020

Μεταφορά οικονομικών αρμοδιοτήτων από Περιφερειακές Υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:

1.1.Τηςπαρ.1τουάρθρου51καιτωνάρθρων57και59του ν.4387/2016«ΕνιαίοΣύστημαΚοινωνικήςΑσφάλειας–Μεταρρύθμισηασφαλιστικού–συνταξιοδοτικούσυστήματος– Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις» (Α΄ 85).

1.2. Tου π.δ. 8/2019 «Οργανισμός Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)» (Α’ 8) και ιδίως της περ. ι΄ του άρθρου 87.

1.3.Του ν. 4670/2020 «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) και άλλες διατάξεις» (Α΄ 43).

1.4.Των άρθρων 46, 48 του ν. 4445/2016 «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, ρυθμίσεις για την κοινωνική αλληλεγγύη και εφαρμοστικές διατάξεις του ν. 4387/2016 (Α' 85) και άλλες διατάξεις» (Α΄ 236).

1.5. Του ν. 3655/2008 «Διοικητική και οργανωτική μεταρρύθμιση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις» (Α΄ 58).

1.6. Του π.δ. 266/1989 «Οργανισμός του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.)» (Α΄ 127).

1.7.Της υπ’αρ. Φ.80000/20320/1418/20.6.2013 κοινής απόφασης των Υπουργών Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Υγείας «Καθορισμός αρμοδιοτήτων των οργανικών μονάδων του Ο.Π.Α.Δ.» (Β΄ 1426).

1.8. Του άρθρου 9 του π.δ. 62/2006 «Οργανισμός του Ταμείου Συντάξεων Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΣΜΕΔΕ)» (Α’68).

1.9.Των άρθρων 27 έως 34 του β.δ. της 16ης.5.1958, με τα οποία καθορίστηκαν οι αρμοδιότητες του Τμήματος Οικονομικού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Συντάξεων και Πρόνοιας του Τομέα Υγειονομικού (Α΄ 79).

1.10.Της υπ’αρ. οικ.11863/3809/13.3.2017 κοινής απόφασης των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών «Καθορισμός υπηρεσιών ενταχθέντων στον ΕΦΚΑ Φορέων, οι οποίες διατηρούνται σε ισχύ ως οργανικές μονάδες του ΕΦΚΑ» (Β΄ 1599).

2. Την υπ’ αρ. 223/Συν.21/9-7-2020 (ΑΔΑ: 9ΟΔ- Μ465ΧΠΙ-ΛΕΗ) απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του e-Ε.Φ.Κ.Α.

3. Την ανάγκη για εύρυθμη λειτουργία του Φορέα.

4. Το άρθρο 90 του π.δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα» (Α΄98), σε συνδυασμό με την παρ. 22 του άρθρου 119 του ν. 4622/2019 (Α΄133) και το γεγονός ότι από την παρούσα δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού του Φορέα, αποφασίζουμε:

Τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων Περιφερειακών Υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών αναλυτικά, ως εξής:

Α) στο Τμήμα Λογιστηρίου της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης και Δημοσιονομικών Αναφορών της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών:

i. Από το Τμήμα Πληρωμών Συντάξεων και Οικονομικού τουΤοπικού Υποκαταστήματος Ασφαλισμένων του Εντασσόμενου Κλάδου Σύνταξης του ΤΑΠ-ΟΤΕ:

1. Η τήρηση των λογιστικών στοιχείων.

ii. Από το Τμήμα Λογιστηρίου του Τοπικού Υποκαταστήματος Ασφαλισμένων του Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ:

1. Η τήρηση λογιστικών βιβλίων, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.

2. Η εκκαθάριση των αλληλόχρεων λογαριασμών του ν. 4202/1961 (Α΄ 175) και λοιπών διατάξεων.

iii. Από το Τμήμα Πληρωμών Συντάξεων και Οικονομικού του Τοπικού Υποκαταστήματος Ασφαλισμένων των ΕντασσόμενωνΤαμείων και Κλάδων,ΤΣΠ-ΑΤΕ,ΤΣΠ- ΕΤΕ,ΤΑΠ- ΕΤΒΑ και ΤΑΠΑΕ-ΕΘΝΙΚΗ

1. Η τήρηση των λογιστικών στοιχείων.

iv. Από το Τμήμα Πληρωμών Συντάξεων και Οικονομικού του Τοπικού Υποκαταστήματος Ασφαλισμένων του Εντασσόμενου ΤΣΠ – ΗΣΑΠ και του Εντασσόμενου κλάδου σύνταξης ΤΣΕΑΠΓΣΟ

1. Η τήρηση λογιστικών βιβλίων.

2. Η εκκαθάριση των αλληλόχρεων λογαριασμών του ν. 4202/1961 (Α΄ 175) και λοιπών διατάξεων.

v. Από το Τμήμα Λογιστηρίου της Διεύθυνσης Ασφάλισης Παροχών ΟΠΑΔ

1. Η λογιστική παρακολούθηση της έκδοσης και εξόφλησης των πάσης φύσεως δαπανών από την τράπεζα που ασκεί την ταμειακή διαχείριση.

2. Η φύλαξη όλων των λογιστικών βιβλίων και η τήρηση αρχείου όλων των παραστατικών οικονομικής διαχείρισης.

3. Η ανάλυση extrait, η παρακολούθηση τραπεζικών λογαριασμών και οι μεταφορές χρημάτων.

vi. Από τοΤμήμα Οικονομικού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Συντάξεων και Ασφάλισης τουΤομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων

1.Τήρηση λογαριασμών απαιτήσεων ή υποχρεώσεων.

2. Παρακολούθηση των επισφαλών απαιτήσεων και μέριμνα για την εκκαθάριση ή τακτοποίησή τους.

3.Τήρηση λογαριασμών απαιτήσεων ή υποχρεώσεων από συναλλαγές μεΤράπεζες, διάφορα πιστωτικά Ιδρύματα και τρίτους.

4. Έλεγχος των εισερχόμενων παραστατικών εγγράφων είσπραξης πόρων και ανάλυση των βάσει των παραστατικών εγγράφων, σύνταξη πινακίων για τις εισπραχθείσες ασφαλιστικές εισφορές και προώθησή τους στα αρμόδια Τμήματα.

5. Παρακολούθηση των απαιτήσεων και υποχρεώσεων από την εφαρμογή των διατάξεων της διαδοχικής ασφάλισης.

6. Μέριμνα για τη συγκέντρωση όλων των απαραιτήτων στοιχείων και παραστατικών.

7. Μέριμνα για την είσπραξη των πόρων, πλην εισφορών και απόδοση όσων εξ αυτών απαιτούνται. vii. Από το Τμήμα Οικονομικού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Συντάξεων και Πρόνοιας του Τομέα Υγειονομικών

1. Τήρηση του λογιστικού αρχείου, στο οποίο φυλάσσονται τα Λογιστικά βιβλία, τα δικαιολογητικά της οικονομικής κινήσεως και των λογιστικών ταμειακών ή συμψηφιστικών εγγραφών, όπως και τα δικαιολογητικά πασών των εισπράξεων και πληρωμών του Οργανισμού.

2. Παρακολούθηση της κίνησης των Τραπεζών, μεθ΄ ών ευρίσκεται εις συναλλαγήν ο Οργανισμός και έλεγχος και συμφωνία των υπό των ως άνω Τραπεζών αποστελλομένων αντιγράφων λογαριασμού.

3. Επιμέλεια της κανονικής διεξαγωγής της όλης λογιστικής υπηρεσίας του Οργανισμού και της εγκαίρου, πιστής και ακριβούς καταχωρήσεως των εγγραφών στους διάφορους λογαριασμούς. viii. Από το Τμήμα Οικονομικού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Παροχών του Τομέα Ασφάλισης Νομικών:

v. Διενέργεια όλων των λογιστικών εργασιών (λογιστικές εγγραφές, τήρηση βιβλίων, σύνταξη ισοζυγίων κ.λπ.).

ix. Από τα Τμήματα Λογιστηρίου των Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ Διευθύνσεων Ασφάλισης Παροχών του τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ:

1. Η τήρηση λογιστικών βιβλίων.

2. Η εκκαθάριση των αλληλόχρεων λογαριασμών μεταξύ Ταμείων.

Β) στο Τμήμα Α΄ Λογιστικής Τακτοποίησης της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης και Δημοσιονομικών Αναφορών της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών:

i. Από το Τμήμα Πληρωμών Συντάξεων και Οικονομικού τουΤοπικού Υποκαταστήματος Ασφαλισμένων του Εντασσόμενου Κλάδου Σύνταξης του ΤΑΠ-ΟΤΕ

ii. Από το Τμήμα Λογιστηρίου του Τοπικού Υποκαταστήματος Ασφαλισμένων του Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ

iii. Από το Τμήμα Πληρωμών Συντάξεων και Οικονομικού του Τοπικού Υποκαταστήματος Ασφαλισμένων των ΕντασσόμενωνΤαμείων και Κλάδων,ΤΣΠ-ΑΤΕ,ΤΣΠ- ΕΤΕ,ΤΑΠ-ΕΤΒΑ και ΤΑΠΑΕ-ΕΘΝΙΚΗ

iv. Από το Τμήμα Πληρωμών Συντάξεων και Οικονομικού του Τοπικού Υποκαταστήματος Ασφαλισμένων του Εντασσόμενου ΤΣΠ – ΗΣΑΠ και του Εντασσόμενου κλάδου σύνταξης ΤΣΕΑΠΓΣΟ

v. Από το Τμήμα Λογιστηρίου της Διεύθυνσης Ασφάλισης Παροχών Ο.Π.Α.Δ.

Μεταφέρεται η αρμοδιότητα:

Εκκαθάρισης, ενταλματοποίησης και πληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του κλάδου υγείας του τ. ΙΚΑ και των εντασσόμενων σε αυτό Ταμείων από 1/8/2008.

Γ) στοΤμήμα Β΄ ΛογιστικήςΤακτοποίησης της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης και Δημοσιονομικών Αναφορών της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών:

i. Από τοΤμήμα Οικονομικού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Συντάξεων και Ασφάλισης τουΤομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων:

1. Εκκαθάριση, ενταλματοποίηση και πληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του κλάδου υγείας των ενταχθέντων ΦΚΑ στο ΕΦΚΑ.

2. Παρακολούθηση των επισφαλών απαιτήσεων και μέριμνα για την εκκαθάριση ή τακτοποίησή τους για υποθέσεις έως 31-12-2016.

3. Μέριμνα για τη συγκέντρωση όλων των απαραιτήτων στοιχείων και παραστατικών για υποθέσεις έως 31-12-2016.

ii. Από το Τμήμα Οικονομικού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Συντάξεων και Πρόνοιας του Τομέα Υγειονομικών:

1. Εκκαθάριση, ενταλματοποίηση και πληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του κλάδου υγείας των ενταχθέντων ΦΚΑ στο ΕΦΚΑ.

2. Τήρηση του λογιστικού αρχείου, στο οποίο φυλάσσονται τα Λογιστικά βιβλία, τα δικαιολογητικά της οικονομικής κινήσεως και των λογιστικών ταμειακών ή συμψηφιστικών εγγραφών, όπως και τα δικαιολογητικά πασών των εισπράξεων και πληρωμών έως 31-12- 2016. iii. Από το Τμήμα Οικονομικού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Παροχών του Τομέα Ασφάλισης Νομικών:

1. Εκκαθάριση, ενταλματοποίηση και πληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του κλάδου υγείας των ενταχθέντων ΦΚΑ στο ΕΦΚΑ.

2. Διενέργεια όλων των λογιστικών εργασιών (λογιστικές εγγραφές, τήρηση βιβλίων, σύνταξη ισοζυγίων κ.λπ.) για υποθέσεις έως 31-12-2016.

3. Παρακολούθηση της εξέλιξης της σύμβασης χορηγούμενων δανείων από το Ταμείο Νομικών και τον Κ.Ε.Α.Δ. έως την 31-12-2016.

iv. Από τα Τμήματα Λογιστηρίου των Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ Διευθύνσεων Ασφάλισης Παροχών του τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ:

1. Εκκαθάριση, ενταλματοποίηση και πληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του κλάδου υγείας των ενταχθέντων ΦΚΑ στο ΕΦΚΑ.

Δ) στοΤμήμα Οικονομικής Διαχείρισης της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης Αυτοτελών Κλάδων Επικουρικής και Εφάπαξ της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών:

i. Από τοΤμήμα Οικονομικού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Παροχών του Τομέα Ασφάλισης Νομικών:

1. Διενέργεια όλων των λογιστικών εργασιών του Κ.Ε.Α.Δ. (λογιστικές εγγραφές, τήρηση βιβλίων, σύνταξη ισοζυγίων κ.λπ.).

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 28 Ιουλίου 2020

Ο Διοικητής

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΛΑΡΗΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!