Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΤΙΤΑΝ Ανάκαμψη της ζήτησης τσιμέντου στην εγχώρια αγορά

Ανάκαμψη της ζήτησης τσιμέντου στην εγχώρια αγορά το Μάιο και τον Ιούνιο αλλά και των εξαγωγών στο τέλος του εξαμήνου, καταγράφει ο όμιλος ΤΙΤΑΝ στα αποτελέσματα της περιόδου που ανακοινώθηκαν σήμερα.

«Η πορεία της ελληνικής αγοράς στην αρχή του έτους, ήταν καλύτερη σε σύγκριση με το 2019, αλλά αναχαιτίστηκε απότομα με το ξέσπασμα της πανδημίας και την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων στα μέσα Μαρτίου. Η ζήτηση ωστόσο, ανέκαμψε το Μάιο και τον Ιούνιο», επισημαίνει συγκεκριμένα η εταιρεία. «Σε γενικές γραμμές - προσθέτει - η εγχώρια αγορά κατά το πρώτο εξάμηνο κινήθηκε σε επίπεδα ανάλογα με εκείνα του προηγούμενου έτους, καθώς ορισμένα έργα τα οποία είχαν ήδη ξεκινήσει πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας ανέκτησαν το ρυθμό τους και παράλληλα η ζήτηση στα μικρής κλίμακας κατασκευαστικά έργα του ιδιωτικού τομέα διατηρήθηκε σε καλά επίπεδα. Θετική ήταν η επίδραση από την πτώση των τιμών καυσίμων. Στον αντίποδα, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα μεταξύ των οποίων δραστηριοποιείται ο όμιλος, όπου το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας είναι φέτος υψηλότερο. Οι εξαγωγές, οι οποίες είχαν ήδη προγραμματιστεί σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά του 2019, λόγω του συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών (ETS), συρρικνώθηκαν περαιτέρω κατά τη διάρκεια εφαρμογής των έκτακτων μέτρων, λόγω της κάμψης του διεθνούς εμπορίου και της εφαρμογής περιοριστικών μέτρων σε χώρες όπου εξάγει ο όμιλος».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμη, ότι η εκκίνηση των μεγάλων έργων, η συμβολή των οποίων θα είναι σημαντική, προβλέπεται να γίνει αισθητή από το 2021 και μετά, ενώ οι εξαγωγές, αν και έχουν ήδη ανακάμψει, εκτιμάται ότι θα κινηθούν σε επίπεδα χαμηλότερα του προηγούμενου έτους.

«Ανταποκριθήκαμε με μεγάλη ταχύτητα και ευελιξία στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες. Έτσι μπορέσαμε, και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων μας, αλλά και να βελτιώσουμε την κερδοφορία σε δύσκολες συνθήκες αγοράς», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου TITAN κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 ανήλθε σε 786,3 εκ. ευρώ, παραμένοντας ουσιαστικά αμετάβλητος (+0,1%) σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το προηγούμενο έτος. Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 12% και έφθασαν στα 136,8 εκ. ευρώ, ενώ το περιθώριο EBITDA διαμορφώθηκε σε 17,4% από 15,6% το πρώτο εξάμηνο του 2019. Τα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, αυξήθηκαν κατά 9 εκ. ευρώ και ανήλθαν σε 22,4 εκ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!