Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Επιμελητήρια

ΕΒΕΑ Φορέας Κατάρτισης Διαμεσολαβητών «ΑΘΗΝΑ» - Ένα νέο επάγγελμα ανοίγει

ΕΒΕΑ

16 Ιουλίου 2020

Δελτίο Τύπου

Φορέας Κατάρτισης Διαμεσολαβητών «ΑΘΗΝΑ» - Ένα νέο επάγγελμα ανοίγει

Το Ινστιτούτο Διαιτησίας και Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ.) του οποίου Ιδρυτικός Εταίρος είναι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) ανακοινώνουν τη σύσταση και λειτουργία  του Φορέα Κατάρτισης Διαμεσολαβητών «ΑΘΗΝΑ».

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος:

«Ένα νέο επάγγελμα δημιουργείται για όλους τους πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε μία μάλιστα περίοδο όπου πολλοί επαγγελματίες από όλους τους κλάδους με  ξεχωριστά προσόντα έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία.

Με δεδομένη την αναγκαστική προσφυγή των μερών σε Υποχρεωτική Αρχική Συνεδρία Διαμεσολάβησης για την πλειονότητα των υποθέσεων που άγονται στη δικαιοσύνη την οποία διεξαγάγει Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, εισαγάγει πλέον τον Διαμεσολαβητή στην καθημερινότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Ο επιμελητηριακός θεσμός για μια ακόμη φορά πρωτοστατεί ιδρύοντας τον Φορέα Κατάρτισης Διαμεσολαβητών «ΑΘΗΝΑ» το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του οποίου διδάσκεται από το κορυφαίο πανεπιστήμιο παγκοσμίως το HarvardLawSchool».

Μέσω του Φορέα Κατάρτισης Διαμεσολαβητών «ΑΘΗΝΑ» δίδεται δια νόμου η δυνατότητα σε όσους παρακολουθήσουν την βασική εκπαίδευση διάρκειας 80 ωρών να συμμετάσχουν στις εξετάσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης και να λάβουν της σχετική διαπίστευση ώστε να εκκινήσουν την επαγγελματικής τους δράση καθώς έχει ληφθεί πρόνοια για αυτοτελές ΚΑΔ.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις πρόνοιες του νέου νόμου, σε περίπτωση που τα μέρη δεν έρθουν σε συμφωνία ως προς το πρόσωπο του Διαμεσολαβητή, η ανάθεση θα γίνεται με αύξουσα σειρά στους Διαπιστευμένους Διαμεσολαβητές από την Κεντρική Επιτροπή Διαμεσολάβησης με αποτέλεσμα να τους εξασφαλίζεται άμεσα επαγγελματική ύλη.

Καθώς η πλειονότητα των υποθέσεων αφορούν επιχειρήσεις μέλη μας, στόχος μας είναι μέσω της άρτιας και υψηλών προδιαγραφών εκπαίδευση και μετεκπαίδευση  που παρέχεται από τον Φορέα «ΑΘΗΝΑ» να προκύψουν Διαμεσολαβητές με γνώσεις και δεξιότητες που θα τους δίνουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις ανάγκες επίλυσης των διαφορών των μελών μας τα οποία ενθαρρύνουμε να προσφύγουν στο θεσμό με θετικό πνεύμα και διάθεση με στόχο την δημιουργία υπεραξίας στις επιχειρηματικές τους συναλλαγές και να αποφύγουν μία στείρα και ζημιογόνο για κάθε πλευρά πολυετή αντιδικία.

Οι βασικοί κύκλοι εκπαίδευσης έχουν ξεκινήσει ήδη και ο επόμενος θα λάβει χώρα από τις 27 Ιουλίου έως και την 1η Αυγούστου στις πρότυπες εγκαταστάσεις του ΕΒΕΑ και πάντοτε με αυστηρό πλαίσιο μέτρων προστασίας λόγω των συνθηκών που όλοι πρέπει με συνέπεια να αντιμετωπίσουμε.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς οι εκπαιδευτές μας είναι εγνωσμένου κύρους το εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο διδάσκεται έχει αδειοδοτημένο υλικό από το κορυφαίο πανεπιστήμιο παγκοσμίως το HarvardLawSchool και συγκεκριμένα το ProgramonNegotiationτο οποίο είναι στρατηγικός εταίρος του Ι.Δ.Ε.Μ.Ε.Δ..

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε κύκλο είναι 21 άτομα και τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας ενώ τα δίδακτρα ενόψει της απαρχής των δράσεων του Φορέα καθορίζονται ειδικώς για τον κύκλο που θα λάβει χώρα στις 27/7-1/8 σε 900€.

Τηλέφωνο επικοινωνίας & εκδήλωσης ενδιαφέροντος 210 3003 296.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!