Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΕΦΕΕΘ Μηχανισμός "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ" - Διευκρινίσεις - Παράταση

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)

ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ κ. Ι. ΒΡΟΥΤΣΗ

Θεσσαλονίκη 14/7/2020

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Κατόπιν ερωτημάτων που μας έχουν θέσει επιχειρήσεις  που έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ καθώς  και Λογιστές-Φοροτεχνικοί  που έχουν επωμιστεί την ευθύνη υποβολής των δηλώσεων εργοδοτών Α και Β φάσης, παρακαλούμε όπως μας δώσετε διευκρινίσεις για τα παρακάτω θέματα: 

  • Εάν επιτρέπεται να χορηγηθεί κανονική άδεια  σε εργαζόμενο, κατόπιν αιτήσεως του, κατά την περίοδο που είναι ενταγμένος στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, πόσες ημέρες  θα θεωρηθεί ότι αυτός έλαβε αφού θα απασχολείται λιγότερες ώρες την εβδομάδα κατά την περίοδο αυτή.
  • Στην δήλωση του  εργοδότη για την Β φάση ποιες μικτές και καθαρές μηνιαίες  αποδοχές θα δηλωθούν σε περίπτωση που στον ίδιο μήνα –π.χ. Ιούνιο ο εργαζόμενος μπορεί να είχε και συμμετοχή στο προσωπικό ασφαλούς λειτουργίας ή να ήταν σε καθεστώς αναστολής. Μήπως πρέπει να δηλωθούν μόνο οι αποδοχές για το διάστημα εργασίας του, μη συμπεριλαμβάνοντας το διάστημα αποχής ή αναστολής.
  • Εάν οι λιγότερες ώρες απασχόλησης στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ εφαρμόζονται και ως λιγότερες ημέρες απασχόλησης δηλαδή εκ περιτροπής, όπως και στην εφαρμογή της ασφαλούς λειτουργίας. 

Σε κάθε περίπτωση ζητάμε να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων Β φάσης για τον μήνα Ιούνιο μέχρι να διευκρινιστούν όλες οι λεπτομέρειες του εντύπου , για να αποφευχθούν λάθη και παραλείψεις και τυχόν διορθώσεις, που θα ταλαιπωρήσουν επιχειρήσεις , Λογιστές-Φοροτεχνικούς και τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων.  

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΗΚΩΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!