Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Γερμανία Η φαρμακοβιομηχανία Merck συμφώνησε να εφοδιάσει τις χώρες της ΕΕ με το φάρμακο Rebif, αν της ζητηθεί

Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Merck επιβεβαίωσε σήμερα ότι συμφώνησε να εφοδιάσει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το φάρμακο Rebif, μια πιθανή θεραπεία για την Covid-19, εφόσον λάβει παραγγελίες.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Merck και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αγορά του φαρμάκου Rebid. Μια παρόμοια συμφωνία έχει γίνει και με την εταιρεία Roche για το φάρμακο RoActemra, που επίσης ενδέχεται να είναι αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την Merck να προετοιμαστεί για να εφοδιάσει τις ευρωπαϊκές χώρες με ένα από τα φάρμακά της, το Rebif (ιντερφερόνη βήτα-1α) «εάν και όταν» κριθεί ότι είναι κατάλληλο για τη θεραπεία της Covid-19.

Το Rebid χρησιμοποιείται σήμερα για τη θεραπεία της υποτροπιάζουσας σκλήρυνσης κατά πλάκας και δοκιμάζεται ως πιθανή θεραπεία για τους ασθενείς με Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!