Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Υπουργείο Εξωτερικών Σημεία παρέμβασης κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην εκδήλωση της πρεσβείας της Γερμανίας για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από τη Γερμανία

Υπουργείο Εξωτερικών

Αθήνα, 2 Ιουλίου 2020

Δελτίο Τύπου

Σημεία παρέμβασης κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην εκδήλωση της πρεσβείας της Γερμανίας για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από τη Γερμανία

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετείχε ως κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της Γερμανικής Πρεσβείας για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αντιμετωπίσει την πρόκληση της περίστασης με γενναιοδωρία. 

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε πως οι προτεραιότητες της Γερμανικής Προεδρίας  είναι εναρμονισμένες με αυτές της Ελλάδας και σημείωσε πως θα προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε στενά στο διάστημα της Προεδρίας. 

Επιπλέον, υπογράμμισε την άμεση ανάγκη για ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, αλλά και τις επιπτώσεις που θα έχει μια μακροχρόνια κρίση στην οικονομία, αναφέροντας πως, σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να κινηθούμε γρήγορα για το Σχέδιο Ανάκαμψης και τον επόμενο κοινοτικό προϋπολογισμό.

«Το ταμείο ανάκαμψης αποτελεί μεγάλη πρόκληση» σημείωσε, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα και ταχύτητα, προκειμένου η Ένωση να ανταποκριθεί στις πιέσεις της αγοράς και να προστατεύσουμε το κοινό μας νόμισμα και την κοινή μας οικονομία.
 
Ο αναπληρωτής Υπουργός, αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό επισημαίνοντας πως τα γεγονότα στον Έβρο απέδειξαν την εργαλειοποίηση των μεταναστών και των προσφύγων από την Τουρκία με στόχο να εκβιάσει τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και όλες τις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για περισσότερα χρήματα και περισσότερη προσοχή.

«Έχουμε τις ίδιες ανησυχίες για την ασφάλεια και τις ίδιες ανθρωπιστικές ανησυχίες», σημείωσε τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών εταίρων υπό την καθοδήγηση της Γερμανικής Προεδρίας, ώστε να καταλήξουμε σε βιώσιμη λύση που μας ενώνει όλους.
 
Τέλος, αναφορικά με την αυξανόμενη προκλητικότητα από πλευράς της Τουρκίας υπογράμμισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση με μια φωνή στέλνει μήνυμα στους γείτονες ότι καμία ενέργεια που αμφισβητεί την κυριαρχία των κρατών μελών δεν θα γίνεται ανεκτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!