Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

Στέλιος Πέτσας Τα θέματα που συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο σε σχέση με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Οικονομικών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, συζητήθηκαν μια σειρά από νομοσχέδια, «τα οποία αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση επιταχύνει το μεταρρυθμιστικό της έργο για να κάνει καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων».

Ειδικότερα ο κ. Πέτσας σε σχέση με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Οικονομικών, από τον υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα, ανέφερε τα εξής:

Στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνονται φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας. Το πρώτο μέρος αφορά σε φορολογικές ρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα, η εναλλακτική φορολόγηση εισοδήματος αλλοδαπής προέλευσης για φυσικά πρόσωπα που μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα, η ελκυστική φορολόγηση για τη δωρεάν παροχή μετοχών από τις επιχειρήσεις στους εργαζομένους, η απαλλαγή από φόρο, κράτηση ή ασφαλιστική εισφορά των υποτροφιών του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ), καθώς και σε θέματα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και της ΕΛΣΤΑΤ.

Το δεύτερο μέρος αφορά στην ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία, οδηγιών της Ε.Ε. φορολογικού και τελωνειακού περιεχομένου, που αφορούν μεταξύ άλλων τους μηχανισμούς επίλυσης διαφορών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την υποχρεωτική αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών στον τομέα της φορολογίας σχετικά με δηλωτέες διασυνοριακές ρυθμίσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!