Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Eurobank Δέσμη πρωτοβουλιών συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ για τον ξενοδοχειακό κλάδο

Ο τουρισμός θα είναι και στο μέλλον η οιονεί βαριά βιομηχανία της χώρας. Για τη Eurobank, η χρηματοδότησή του θα παραμείνει επιχειρηματική προτεραιότητα, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Φωκίωνας Καραβίας, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ.

«Ήμασταν Τράπεζα του Τουρισμού στην οικονομική κρίση, όταν ο τουρισμός στήριζε την οικονομία. Είμαστε και σήμερα που έχει ανάγκη στήριξης. Οι ηλιόλουστες μέρες θα ξαναέρθουν και θα είμαστε και τότε μαζί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι άνθρωποι του ελληνικού τουρισμού κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή προσπαθώντας να διαχειριστούν κάτι χωρίς προηγούμενο. Κατά γενική ομολογία, ο ΣΕΤΕ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, πήρε πρωτοβουλίες εντός και εκτός Ελλάδος, ενημέρωσε την πολιτεία και διατύπωσε τα αιτήματα του κλάδου με αίσθημα ευθύνης, λαμβάνοντας υπόψη τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας. Όλοι συμφωνούμε ότι ο Γιάννης Ρέτσος ηγήθηκε αυτής της προσπάθειας με μεγάλη επιτυχία», ανέφερε ο κ. Καραβίας.

Ο κ. Καραβίας αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις της Eurobank για την στήριξη του Τουρισμού και ιδιαίτερα του ξενοδοχειακού κλάδου, με στόχο την παροχή άμεσης ρευστότητας, χωρίς καθυστέρηση με όλα τα απαραίτητα κεφάλαια κίνησης για όλους τους πελάτες μας.

«Σχεδιάσαμε μέσα σε πολύ λίγο χρόνο ένα πλήρες, αναλυτικό και επεξεργασμένο σε βάθος σχέδιο στήριξης του κλάδου. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ιδιαίτερα ο ξενοδοχειακός τομέας δέχεται το βαρύτερο πλήγμα, το τουριστικό πακέτο που ενεργοποιήσαμε είχε ειδική στόχευση για τη στήριξη των Ελλήνων ξενοδόχων», είπε μεταξύ άλλων.

«Οι πελάτες μας ξέρουν ότι έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και για τη σταδιακή επανεκκίνηση όσων το επιλέξουν φέτος αλλά και για ένα δυναμικό ξεκίνημα του χρόνου, το 2021. Μπορούν έτσι να διαπραγματευτούν με τους συνεργάτες τους, για παράδειγμα τους μεγάλους tour operators και να ξεκινήσουν τις κρατήσεις για το 2021 χωρίς να αμφιβάλλουν εάν θα έχουν τα αναγκαία κεφάλαια για να ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους με τις σωστές προϋποθέσεις. Ταυτόχρονα, δεν αναστείλαμε ούτε για μια στιγμή τη χρηματοδότηση επενδύσεων για τις οποίες είχαμε δεσμευτεί στον ξενοδοχειακό κλάδο. Οι εγκεκριμένες δανειοδοτήσεις αυτής της μορφής στη Eurobank φτάνουν τα 300 εκατ. ευρώ και συνεχίζονται απρόσκοπτα. Εξασφαλίσαμε ειδική προνομιακή τιμολόγηση για τους πελάτες μας που θα θελήσουν να πιστοποιηθούν με το ειδικό πρόγραμμα Covid Shield, το πρώτο ειδικά για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού, σε συνεργασία με τον κορυφαίο οργανισμό TUV Austria. Συνολικά, μιλάμε για μια δέσμη πρωτοβουλιών συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ που εκτιμούμε ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες - κι αν προκύψουν νέες θα είμαστε και πάλι εδώ για να τις αντιμετωπίσουμε», ανέφερε ο Φωκίων Καραβίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!