Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Περιφέρεια Αττικής Στοχευμένες δράσεις στην αναπτυξιακή ενίσχυση της Αττικής στο 10ο Ετήσιο DIGITAL Capital Link CSR Forum «Οικονομία & Κοινωνία: Η επόμενη μέρα»

O κομβικός ρόλος της περιφέρειας στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής, υπογραμμίστηκε από τους διοργανωτές του 10ου ετήσιου DIGITAL Capital Link CSR Forum «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ», όπου ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης παρέθεσε τις στοχευμένες δράσεις, τις οποίες δρομολογεί η περιφέρεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Το Φόρουμ διοργανώθηκε σε ψηφιακή μορφή υπό την αιγίδα της περιφέρειας Αττικής και των δήμων Αθηναίων και Πειραιά. Ο πρόεδρος του Capital Link Ν. Μπορνόζης εξήρε τη συμβολή της περιφέρειας στη γενικότερη προσπάθεια αναδιοργάνωσης του οικονομικού μοντέλου και τόνωσης της βιώσιμης ανάπτυξης, ενώ ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ι. Βράιλας, ανέπτυξε την «απάντηση» της ΕΕ στην κρίση, αλλά και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για την Ελλάδα.

Στην παρέμβασή του ο κ. Πατούλης επισήμανε, πως το επιτυχημένο μοντέλο που επέδειξε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του Covid-19, θα μπορούσε να εφαρμοστεί στην οικονομική πολιτική, μετά την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα.

«Τώρα είναι η ευκαιρία, δοθείσης της κρίσης, να αλλάξουμε εκ βάθρων το παραγωγικό μοντέλο της οικονομίας μας, με σεβασμό πάντα στον πολίτη και τον εργαζόμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εστίασε στην ανάγκη ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας με δράσεις που αυξάνουν τις θέσεις εργασίας, τονίζοντας πως η πανδημία COVID-19, πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολιτικές που θα δίνουν κίνητρα και ευκαιρίες σε ανθρώπους με ταλέντο και όρεξη να διαμορφώσουν τη νέα επιχειρηματικότητα στον τόπο μας.

Προσδιορίζοντας τις δράσεις που δρομολογεί η περιφέρεια για την αναπτυξιακή τόνωση της Αττικής, επισήμανε πως σύντομα θα δημιουργηθεί κόμβος «Υποστήριξης Επενδυτικών Πρωτοβουλιών», με σύσταση ομάδας εργασίας, η οποία θα παρέχει πληροφορίες (Regional Profile) για το σύνολο των παραμέτρων κάθε επενδυτικής απόφασης, ενώ θα υποστηρίζει και τους υποψηφίους επενδυτές στη διεκπεραίωση των σχετικών διαδικασιών, ανέφερε ο περιφερειάρχης τονίζοντας:

«Ειδικότερα, στον τομέα του ελέγχου, στόχος είναι η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος, ώστε να ελέγχουμε σε πραγματικό χρόνο, εκατοντάδες περιβαλλοντικούς, υγειονομικούς, ενεργειακούς και άλλους δείκτες χιλιάδων επιχειρήσεων, από ένα κεντρικό παρατηρητήριο χωρίς την παρουσία υπαλλήλων».

Παράλληλα, σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, πρόσθεσε ο κ. Πατούλης, οι στόχοι θα κινηθούν στους εξής 4 άξονες:

  1. Μετάβαση στην κυκλική οικονομία: με προτεραιότητα οι πόλεις να ξαναβρούν τη χαμένη τους ζωντάνια, με τη μείωση των καυσαερίων και επανασχεδιασμού των δρόμων για τη χρήση ηλεκτροκίνητων ΜΜΕ. Επιπροσθέτως, οι πόλεις θα γίνουν περισσότερο ανθεκτικές «μέσω της αυξημένης συνεργασίας με φορείς ανακύκλωσης σε τοπικό και σε διεθνές επίπεδο, αλλά και της αξιοποίησης στο έπακρο της ψηφιακής τεχνολογίας».
  2. Ανάπτυξη κοινών στρατηγικών για θεματικό τουρισμό(Υγείας, Συνεδριακό, Θρησκευτικό, Ιστορικό, Αγροτοτουρισμό, Γαστρονομικό και Αθλητικό). Με επανασχεδιασμό των μονοπατιών/δρόμων και κατασκευή Χωριών Υγείας στα όρια της Περιφέρειας Αττικής (Eco Medical Villages), περιλαμβάνoντας κέντρα παραπομπής, ερευνητικές εγκαταστάσεις, αθλητικά κέντρα ιατρικής. Επίσης ξενοδοχεία, φαρμακεία με παροχή και υπηρεσιών αεροπορικών ασθενοφόρων.
  3. Αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου από το Φάληρο έως το Σούνιο, για την μετεξέλιξη της περιοχής σε πόλο έλξης για τους Έλληνες και ξένους τουρίστες και επενδυτές, με συνέπεια τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, που θα αναζωογονήσουν την περιοχή.
  4. Επένδυση σε ποιοτική τουριστική ανάπτυξη στον Αργοσαρωνικό με (α) Εκπόνηση έργων υποδομών σε συνεργασία Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, ανακατασκευή/αναβάθμιση καταλυμάτων και (β) Βελτίωση της προσβασιμότητας από θαλάσσιες, οδικές και αεροπορικές μεταφορές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!