Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Γεωργιάδης Αίτημα στις Ευρωπαικές Αρχές για εξαίρεση ώστε οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν μία επιχείρηση που κατά τον Κανονισμό θα ήταν προβληματική, αλλά, στην πραγματικότητα, παραμένει αξιόχρεη

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε ερωτήματα των κομμάτων και των βουλευτών κατά την κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών της Βουλής, για τα εργαλεία ρευστότητας της αγοράς, ανέφερε πως η βασική πρόταση του, είναι ότι πρέπει να έχουμε επιδοτήσεις και όχι δάνεια προς τις επιχειρήσεις. Η πολιτική της κυβέρνησης έχει και επιδοτήσεις και δάνεια. Τόσο η πληρωμή των τόκων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων όσο και η πληρωμή των τόκων μέσω του ΤΕΠΙΧ 2, είναι επιδότηση, δεν είναι χρήματα που ζητούνται πίσω από τις επιχειρήσεις, είπε.

Για την αύξηση του συνολικού ποσού επιστρεπτέας προκαταβολής από τα 2 στα 3 δισ. ευρώ, ο κ. Γεωργιάδης είπε, ότι «το εάν αν θα αυξηθεί κατά 1 δισ. αυτό το ποσό, ποτέ δεν το αποκλείσαμε. Εάν κριθεί απαραίτητο και υπάρχουν οι διαθέσιμοι πόροι, μπορεί και να αυξηθεί ακόμα κατά ένα δισεκατομμύριο. Καθίστε να δούμε τι θα γίνει ο δεύτερος γύρος». Ανέφερε πως η κυβέρνηση αυτή είναι όλων των Ελλήνων και θέλει να βοηθήσει και τους καλοπληρωτές και τους κακοπληρωτές. Με ιεράρχηση, πρώτα του συνεπείς, τόνισε. Δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την εποπτεία της αγοράς που κάνει η Τράπεζα της Ελλάδος και σε ό,τι αφορά το ΤΕΠΙΧ, προέβλεψε ότι αυτοί που τελικά δεν χώρεσαν είναι πολύ λιγότεροι από αυτούς που ακούγεται. Ο υπουργός μάλιστα, ανέφερε ότι θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες λύση και για εκείνους που κρίθηκαν αξιόπιστοι από τις τράπεζες, αλλά δεν πρόλαβαν έγκαιρα να καταθέσουν τα έγγραφα και έχουν μείνει εκτός.

Αναφορικά με τις προβληματικές επιχειρήσεις και την ένταξή τους σε ενισχύσεις, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε, πως «έχουμε κάνει αίτηση στις ευρωπαϊκές αρχές να υπάρξει για την περίοδο αυτή μια εξαίρεση επί του Κανονισμού και οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν μία επιχείρηση που κατά τον Κανονισμό θα ήταν προβληματική, αλλά, στην πραγματικότητα, παραμένει αξιόχρεη» και εξέφρασε την ελπίδα πως «θα πάρουμε την έγκριση της Ευρώπης» και τις επόμενες «10 ημέρες να έχουμε μια επίσημη απάντηση από τις ευρωπαϊκές αρχές. Εάν αυτό συμβεί, ενδεχομένως, να μπορούμε να αλλάξουμε την πρόσκληση του εγγυοδοτικού εργαλείου, σε αυτό το σημείο, για το δεύτερο δισεκατομμύριο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!