Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΛΣΑ Δήλωση απόδοσης παρακρατούμενων και προκαταβλητέων φόρων από μισθωτή εργασία και συντάξεις, από αμοιβές επιχειρηματικής δραστηριότητας

Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών

Προς:

  • Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο
  • Διοικητή ΑΑΔΕ, κ. Πιτσιλή Γεώργιο

Δελτίο Τύπου

Δήλωση απόδοσης παρακρατούμενων και προκαταβλητέων φόρων από μισθωτή εργασία και συντάξεις, από αμοιβές επιχειρηματικής δραστηριότητας

Αξιότιμοι Κύριοι,

Με τις αποφάσεις σας Α. 1099/2019, Α. 1100/2019 και Α. 1101/2019, όπως αυτές ισχύουν σήμερα, καθορίζεται ο τρόπος και ο χρόνος υποβολής των δηλώσεων παρακρατούμενων φόρων από τους υπόχρεους σε παρακράτηση, καθώς και ο τύπος και το περιεχόμενο των δηλώσεων αυτών.

Στην πράξη έχει διαπιστωθεί πως το ΟΠΣ TAXIS δεν παρέχει δυνατότητα εμφάνισης του αρχείου που υποβλήθηκε για τη δημιουργία των παραπάνω δηλώσεων, έτσι ώστε να επαληθεύεται γρήγορα αλλά και επίσημα η ορθότητα των δεδομένων πριν την μεταφορά τους στο έντυπο Ε1.

Προκύπτει, λοιπόν, η ανάγκη για τον ευχερέστερο έλεγχο τόσο από πλευράς υπόχρεων σε υποβολή δηλώσεων και τη διόρθωση πιθανών παραλείψεων, όσο και από πλευράς ελεγκτικών υπηρεσιών αλλά και άλλων φορέων (πχ ΕΣΠΑ), η εξαγωγή ενός συγκεντρωτικού αρχείου ή πίνακα, σε ετήσια βάση, αναλυτικά ανά εργαζόμενο, ελεύθερο επαγγελματία κλπ, στον οποίο θα εμφανίζονται, οι αποδοχές και οι παρακρατούμενοι φόροι, δηλαδή όλα εκείνα τα στοιχεία που μεταφέρονται στο Ε1 για την υποβολή των δηλώσεων εισοδήματος.

Κατόπιν τούτου, παρακαλούμε, όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να είναι δυνατή, μέσα από το TAXIS η εξαγωγή του παραπάνω ετήσιου αρχείου ή πίνακα, με βάση τη σώρευση των υποβληθέντων αναλυτικών μηνιαίων αρχείων και δηλώσεων.

Στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ευελπιστούμε στην ανταπόκρισή σας.

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Κυριακόπουλος Νικόλαος

Ο Γεν. Διευθυντής
Πόλυγγερ Μιχάλης

Η Γεν. Γραμματέας
Πολίτου Μαρίνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!