Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Καθοριστικής σημασίας τα μέτρα κατά της πανδημίας για τη ναυτιλία και τους Έλληνες ναυτικούς

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Γραφείο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης

Πειραιάς, 29 Μαΐου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης στη Βουλή. Καθοριστικής σημασίας τα μέτρα κατά της πανδημίας για τη ναυτιλία και τους Έλληνες ναυτικούς

Την καθοριστική συμβολή των μέτρων που ελήφθησαν από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στον τομέα της ναυτιλίας, τόνισε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στην Βουλή.

Συγκεκριμένα ο κ. Πλακιωτάκης κατά την διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου κύρωσης δύο Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης οι οποίες μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνουν και μέτρα που αφορούν στη ναυτιλία, υπογράμμισε ότι τα μέτρα αυτά συνέβαλαν καθοριστικά στον περιορισμό της πανδημίας, καθώς :

  • Προστάτευσαν στο μέγιστο δυνατό βαθμό, την υγεία των κατοίκων των νησιών.
  • Διασφάλισαν την αδιάληπτη ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα, και.
  • Στήριξαν τη ναυτιλία, τους ναυτικούς και γενικότερα τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους του κλάδου, ώστε να μετριαστούν οι αρνητικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης τόσο στο εισόδημα, όσο και στην οικονομική δραστηριότητα.

Ειδικότερα για την ακτοπλοΐα, ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι διατέθηκαν 15 εκατ. Ευρώ για να εξασφαλιστεί η επικοινωνία των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ για τους Έλληνες ναυτικούς ότι ελήφθησαν σημαντικά μέτρα στήριξης τους όπως :

  • Η παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωσης ειδικού σκοπού, σε ναυτικούς ναυτικών των οποίων οι συμβάσεις ναυτολόγησης έχουν ανασταλεί.
  • Η παράταση ασφαλιστικής ικανότητας ανέργων ναυτικών ασφαλισμένων στον Οίκο Ναύτου.
  • Η αναθεώρηση όρων και προϋποθέσεων για την εγγραφή άνεργων ναυτικών στους καταλόγους προσφερόμενων προς ναυτολόγηση.
  • Η απαλλαγή καταβολής του 40% του μισθώματος στους ναυτικούς – λήπτες της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Τέλος, ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι στο εν λόγω νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνονται κρίσιμες διατάξεις εφαρμογής του Ν.3978/2011 (Νόμος περί Δημοσίων Συμβάσεων για τον Τομέα Άμυνας και Ασφάλειας), μέσω των οποίων παρέχεται πλέον η δυνατότητα στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή να προωθήσει με διαφάνεια και ταχύτητα την υλοποίηση σημαντικών έργων για την προστασία των θαλασσίων συνόρων και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!