Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΕΑ Επενδυτικό φόρουμ, με συμμετοχή εκατοντάδων κινέζων επενδυτών, μέσω διαδικτύου, στις 4 Ιουνίου 2020

Στις 4 Ιουνίου 2020 θα διεξαχθεί διαδικτυακό φόρουμ με θέμα “Invest in Greece online Forum 2020, the “Dragon head” of the new silk road into Europe”, υπό την αιγίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του επιμελητηρίου, «είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται ένα επενδυτικό φόρουμ, με συμμετοχή εκατοντάδων κινέζων επενδυτών, μέσω διαδικτύου».

Το φόρουμ θα επικεντρωθεί στους τομείς της ενέργειας και των υποδομών.

Συμμετέχοντες θα είναι κινέζοι εκπρόσωποι εταιρειών που επενδύουν ήδη στο εξωτερικό.

«Σύμφωνα με τους κινέζους συνδιοργανωτές, οι οποίοι ειδικεύονται για λογαριασμό της κινεζικής Κυβέρνησης στην προώθηση των επενδύσεων στο εξωτερικό, οι εταιρείες που θα συμμετάσχουν στο φόρουμ συγκεντρώνουν επενδυτικά κεφάλαια εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ και ήδη διακρίνονται από εξωστρέφεια» όπως σημειώνεται στη σχετική ανάρτηση.

Ο στόχος του "Invest in Greece online Forum 2020, the “Dragon head” of the new silk road into Europe” είναι:

  1. να ενημερωθούν λεπτομερώς οι κινέζοι για τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας ως επενδυτικός προορισμός, ειδικά στους τομείς της ενέργειας και των υποδομών,
  2. να διαδοθεί ουσιαστικά το μήνυμα «Ελλάδα επενδυτικός προορισμός» στην Κίνα μέσω των ίδιων των εταιρειών αλλά και των κινέζικων ΜΜΕ που θα στηρίξουν το συνέδριο
  3. να λάβουν οι κινέζοι το μήνυμα από την ίδια την Κυβέρνηση.

Χαιρετισμό στο φόρουμ θα απευθύνει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Liu Xiaonan, γενικός διευθυντής του τμήματος Ξένων Κεφαλαίων και Επενδύσεων στο εξωτερικό της National Development and Reform Commission (NDRC) (του αντίστοιχου υπουργείου Ανάπτυξης της Κίνας), η Zhang Qiyue, πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, ο Γιώργος Ηλιόπουλος, πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Το φόρουμ είναι υπό την Αιγίδα του Enterprise Greece και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και διεξάγεται με την υποστήριξη των

China Overseas Investment Fair (COIFAIR), The Belt and Road Global Chambers of Commerce and Associations Conference (GCCAC), China Council for the Promotion of International Trade (CCPIT) COMMERCIAL SUB-COUNCIL.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι το ΑΠΕ-ΜΠΕ, China Xinhua News (το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας), China Radio International, China News, China Economic Herald, Asia Pacific Daily, The Economic Observer.

Την ευθύνη για την διοργάνωση του “Invest in Greece online Forum 2020, the “Dragon head” of the new silk road into Europe” έχουν τρεις οργανισμοί.

Η China Overseas Development Association (CODA), ένας Οργανισμός που ανήκει στην NDRC και έχει ως αποκλειστικό του αντικείμενο την προώθηση των Κινέζικων επενδύσεων στο εξωτερικό.

Η NDRC είναι το «υπερυπουργείο» της Κίνας με το οποίο το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έχει υπογράψει το 3ετές πλάνο συνεργασίας.

Η πλατφόρμα ChinaGoAbroad (CGA), η μεγαλύτερη πλατφόρμα στην Κίνα που συνδέει Κινέζικες εταιρείες που επενδύουν στο εξωτερικό με ξένες επενδύσεις.

Η CGA έχει 14.500+ μέλη (εταιρείες, κυβερνητικούς οργανισμούς, πανεπιστήμια κλπ) εκ των οποίων το 40% είναι από την Κίνα.

Η BELT AND ROAD ASSOCIATES, μια συμβουλευτική εταιρεία που γεφυρώνει επενδυτικά σχέδια με κινέζους επενδυτές.

Η συμμετοχή στο φόρουμ είναι δωρεάν και γίνεται μόνο με πρόσκληση από τους διοργανωτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!