Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΦΕΤ - ΣΕΒΤ Οδηγός για τη βιομηχανία τροφίμων

Toν «Οδηγό για τη Βιομηχανία Τροφίμων» εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), με σκοπό την παροχή απλών και πρακτικών οδηγιών υπό το πρίσμα της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τον ιό SARS-CoV-2.

Όπως επισημαίνει ο ΕΦΕΤ σε σχετική ανακοίνωση, σε αντίθεση με τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, η βιομηχανία τροφίμων δεν ανέστειλε τη λειτουργία της και έχοντας δομημένα και ιδιαιτέρως ανεπτυγμένα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ) πρέπει να αντιμετωπίσει τον ιό SARS-CoV-2, μέσω της ανάπτυξης και εφαρμογής νέων μέτρων ελέγχου ή/και της τροποποίησης των μέτρων που ήδη εφαρμόζονται.

Η επιλογή και η ένταση εφαρμογής των μέτρων αυτών μπορεί να παρουσιάζουν διαφοροποίηση μεταξύ επιχειρήσεων ή διαφορετικών μονάδων μιας επιχείρησης και θα πρέπει να βασίζονται σε κριτήρια λειτουργικών χαρακτηριστικών και επικινδυνότητας μετάδοσης του ιού.

Οι οδηγίες του οδηγού βασίζονται στην ανάλυση του προφίλ επικινδυνότητας του ιού, το οποίο όπως και για τον οδηγό για τη μαζική εστίαση, βασίστηκε στην επιστημονική γνωμοδότηση έργο μίας ακόμη ομάδας εξεχόντων επιστημόνων, το πόρισμα της οποίας, αν και αρκετά εξειδικευμένο και επιστημονικό για το μέσο πολίτη, εκδίδεται ως αρχείο αναφοράς μαζί με τον παρόντα οδηγό.

Στην ομάδα που συνέταξε τον οδηγό συμμετείχαν, εκτός από στελέχη του ΕΦΕΤ, διακεκριμένοι επιστήμονες από τον ακαδημαϊκό χώρο καθώς και έμπειρα στελέχη των επιχειρήσεων τροφίμων.

Τόσο ο οδηγός όσο και η επιστημονική γνωμοδότηση, βασίστηκαν στα στοιχεία που ίσχυαν μέχρι την ημερομηνία έκδοσής τους και είναι διαθέσιμα για λήψη από την ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ www.efet.gr.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!