Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ένωση

Πολωνία Η Βαρσοβία ετοιμάζεται για δύσκολες συνομιλίες με την ΕΕ για το ταμείο ανάκαμψης από την πανδημία

Η Πολωνία ετοιμάζεται για δύσκολες συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με το σχεδιαζόμενο ταμείο ανάκαμψης, φέρεται να δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, εν μέσω φόβων στην κυβέρνηση ότι η Βαρσοβία μπορεί να γίνει καθαρός συνεισφέρων και όχι καθαρός δικαιούχος του ταμείου.

Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν προτείνει τη δημιουργία ενός ταμείου ανάκαμψης ύψους 500 δισεκ. ευρώ προκειμένου να βοηθηθούν οι χώρες να διαχειριστούν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η στήριξη θα δοθεί στις πλέον πληγείσες περιοχές.

Η Πολωνία, που είναι μακράν ο μεγαλύτερος καθαρός δικαιούχος των πόρων του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, έχει αντιμετωπίσει την κρίση του κορωνοϊού πολύ καλύτερα από χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία.

«Είναι πολύ δύσκολη κατάσταση. Αναμένουμε την επίσημη στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ετοιμαζόμαστε για συζήτηση στο θέμα αυτό», δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιαντβίγκα Εμίλεβιτς στην εφημερίδα Dziennik Gazeta Prawna.

«Το να εξαιρεθούμε από αυτή τη μορφή στήριξης είναι ακατανόητο για εμάς… Η έκταση στην οποία η COVID-19 έχει πλήξει τη χώρα δεν θα πρέπει να είναι το μοναδικό κριτήριο για την κατανομή».

Η καθαρή συνεισφορά της Πολωνίας στο Ταμείο Ανάκαμψης θα μπορούσε να φθάσει τα 10,39 δισεκ. ευρώ, σύμφωνα με ανάλυση του γερμανικού Κέντρου Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ανάλυσης (ZEW) την οποία παρουσίασε αυτή την εβδομάδα η πολωνική εφημερίδα Rzeczpospolita.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!