Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Αυστρία Οι τρεις γειτονικές χώρες Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία χαλαρώνουν τους περιορισμούς στα σύνορα

Μία ημέρα μετά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ με τους ομολόγους του της Τσεχίας, της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας και τις δικές του δηλώσεις ότι “υπάρχει θετική δυναμική για την αποκατάσταση της ταξιδιωτικής ελευθερίας στα μέσα Ιουνίου”, οι τρεις γειτονικές με την Αυστρία χώρες ανακοίνωσαν σήμερα μία χαλάρωση των συνοριακών τους περιορισμών.

Οι πολίτες των τριών χωρών που ταξιδεύουν σε μία από τις τρεις αυτές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιστρέφουν εντός 48 ωρών, από αύριο δεν θα χρειάζονται πλέον αρνητικό τεστ κορονοϊού και δεν θα πρέπει να περάσουν σε καθεστώς καραντίνας.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Τσέχος υπουργός Εξωτερικών Τόμας Πέτριτσεκ, ο οποίος, σύμφωνα, με το Τσέχικο Πρακτορείο Ειδήσεων (CTK) απεύθυνε ερώτημα προς τον Αυστριακό ομόλογό του, εάν μία παρόμοια ρύθμιση είναι δυνατόν να υπάρξει στα αυστρο-τσεχικά σύνορα, για την οποία η Πράγα είναι πρόθυμη. Στη Βιέννη, εκπρόσωπος του υπουργού Εξωτερικών ανέφερε το απόγευμα ότι η πρόταση εξετάζεται επί του παρόντος εσωτερικά.

Ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις είχε ανακοινώσει ήδη χθες ότι οι Τσέχοι και οι Σλοβάκοι πολίτες θα μπορούν από την Τετάρτη να ταξιδέυουν αντίστοιχα στην άλλη χώρα για έως και 48 ώρες, χωρίς τεστ και χωρίς μετέπειτα καραντίνα, μία ρύθμιση στην οποία προσχώρησε τώρα και η Ουγγαρία.

Η ρύθμιση αυτή ισχύει για την επιστροφή Σλοβάκων πολιτών στη χώρα τους, όχι μόνον από Τσεχία και Ουγγαρία, αλλά επίσης από Αυστρία, Πολωνία, Κροατία, Σλοβενία, Ελβετία και Γερμανία, οι οποίοι, επιστρέφοντας εντός 48 ωρών δεν χρειάζεται να επιδείξουν βεβαίωση αρνητικού τεστ για κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον Τσέχο υπουργό Υγείας Άνταμ Βόιτεχ, η κυβέρνηση εργάζεται επίσης σε μια γενική χαλάρωση όσον αφορά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Ο ίδιος ανέφερε ότι οι χώρες πρέπει να καταταγούν σε χώρες κινδύνου Covid -19 και σε χώρες χωρίς κίνδυνο. Άνθρωποι που θα επιστρέφουν από χώρες χωρίς κίνδυνο θα μπορούσαν να μην χρειάζονται πλέον να επιδείξουν αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!