Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Βρετανία Ακόμη περισσότερες περικοπές θέσεων εργασίας, πέραν των ανακοινωθέντων 35.000, θα περιλαμβάνει το νέο λόγω κορωνοϊού σχέδιο αναδιάρθρωσης της HSBC

Η βρετανική τράπεζα HSBC σκοπεύει να διευρύνει έτι περαιτέρω το σχέδιο αναδιάρθρωσής της, το οποίο ήδη προβλέπει περικοπές 35.000 θέσεων εργασίας, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας κορωνοϊού, αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Financial Times.

Το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας εξετάζει μία επέκταση του κοινωνικού προγράμματος, ή την πώληση των δραστηριοτήτων της στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα όσα απεκάλυψε πηγή προσκείμενη στις συζητήσεις και την οποία επικαλείται η οικονομική εφημερίδα στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο χθες το απόγευμα.

Η HSBC αρνήθηκε να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Τον Φεβρουάριο, προτού εξαπλωθεί επικίνδυνα η πανδημία του κορωνοϊού, η HSBC είχε ανακοινώσει πως θα μειώσει κατά 35.000 τις θέσεις εργασίας σε χρονικό ορίζοντα τριών ετών και μια σοβαρή ελάττωση των δραστηριοτήτων της σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη, εστιάζοντας περισσότερο στην Ασία.

Επιπλέον η τράπεζα εξετάζει την πώληση της λιανικής δραστηριότητάς της στη Γαλλία.

Όμως, λόγω του Covid-19, η τράπεζα είχε αναστείλει προσωρινά αυτό το τεράστιο σχέδιο.

Η πανδημία έχει επηρεάσει σημαντικά τα οικονομικά αποτελέσματα του βρετανικού τραπεζικού ομίλου, ο οποίος σημείωσε μία πτώση 57% στα καθαρά κέρδη του το πρώτο τρίμηνο.

Η τράπεζα προβλέπει το ποσόν των απλήρωτων πιστώσεων θα κυμανθεί το 2020 μεταξύ 7 και 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!